Sjöström kan få morgonfinaler i Tokyo-OS

Sarah Sjöström lär behöva simma som snabbast under morgonen i Tokyo-OS 2020. Det ser nämligen ut som att det är då finalerna kommer att avgöras, på grund av att det passar de sändande tv-bolagen i USA bäst.

ANNONS
|

Tidigare i veckan kom schemat för så gott som hela Tokyo-OS – förutom simningen. Detta på grund av en tvist mellan sändande tv-bolag i Japan och USA om när finalerna ska simmas.

Men nu har det Internationella simförbundet, Fina, meddelat att man går med på att genomföra finalerna på morgonen – vilket tyder på att så blir fallet, skriver Insidethegames.

Det mäktiga tv-bolaget NBC, som äger de amerikanska OS-rättigheterna, vill att simningen ska gå på morgonen japansk tid – det vill säga på bästa sändningstid hemma i USA.

I Rio-OS 2016 avgjordes simfinalerna sent på kvällen lokal tid av samma skäl.

ANNONS

Japan vill ha simfinalerna på kvällen lokal tid, men förstår varthän det barkar.

- Det internationella simförbundets ståndpunkt är viktig och vi måste ha den i åtanke, säger Toshiro Muto från Tokyo-OS:s organisationskommitté till japanska NHK.

Om amerikanerna får som de vill blir det ett liknande upplägg som under OS 2008 i Peking, där finalerna också hölls på morgonen.

TT
ANNONS