Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

170111-ahlmgravid-397761_se.ttela_1.jpg
Johanna Ahlm. Arkivbild.

Skadade idrottsstjärnor gravida

När handbollsstjärnan Johanna Ahlm blev korsbandsskadad öppnade sig möjligheterna att skaffa barn. Liknande tankar fick basketstjärnan Louice Halvarsson när hon slet av hälsenan. I sommar blir de mammor.

Johanna Ahlm missade OS och hemma-EM på grund av korsbandsskadan som hon fick i somras.

- Jag har tänkt länge att om jag får en allvarlig skada ska jag bli gravid. Så det känns ganska lägligt, säger Ahlm om att graviditetsplanerna gick i lås, säger hon till Aftonbladet.

Hennes och sambons, den förre elitspelaren Rasmus Overby, första barn ska födas i juni. Sävehofspelaren hoppas kunna göra comeback på planen i oktober. Målet är att komma tillbaka på högsta nivå igen, precis som vännen Ida Odén, som fick barn i december 2015 och sedan gjorde snabb comeback våren 2016.

Ahlm hoppas också på landslagsspel.

- Jag hoppas det blir en bättre version av Johanna Ahlm som kommer tillbaka och då tycker jag att jag platsar i landslaget.

Louice Halvarssons hälsena gick av för ett knappt år sedan under träning med sitt dåvarande ungerska lag Sopron. Hon flyttade hem till Nässjö och öppnade en konfektyrbutik tillsammans med sin sambo Wictor – och blev gravid.

"Skadan och det faktum att jag varit borta en längre tid har gjort att tankarna börjat komma på familj och så", säger hon till basket.se.

Barnet väntas komma i början av juli och Halvarsson hoppas kunna göra comeback efter jul, i en svensk klubb.

MEST LÄST