Skadefri Coleman njuter i bassängen

Hon var borta i sju månader på grund av axelproblem och missade EM i somras. Nu gläds Michelle Coleman, 25, över att vara tillbaka i tävlingsbassängen.

ANNONS
|

Coleman gjorde individuell comeback i världscupen för drygt en månad sedan och simmar massor under pågående SM i Stockholm, bland annat sex individuella grenar.

- Det blir nog uppemot 20 lopp med lagkapperna. Jag är inte skraj. Jag simmade mycket i världscupen också, det gick bra även om min axel var lite grinig när jag kom hem. Här kan jag göra mitt rehabprogram och även få behandling mellan loppen, säger hon.

ANNONS

Michelle Coleman har till och från haft axelproblem under några års tid, men har lyckats bemästra problemen. I början av året tog det stopp.

Det blev ett långt uppehåll där hon vilade från tävlingssimningen – men i stället jobbade hårt för att komma tillbaka.

- Ja, någon vila har det inte varit. Det har varit mycket behandlingar, men också otroligt mycket rehab för att öka styrkan i axeln. Mycket saker i gymmet, säger hon.

Saknad på EM

Coleman saknades enormt i EM i Glasgow där det vid sidan av Sarah Sjöströms guldparty med historiska fyra titlar inte blev några medaljer från övriga svenskar.

Framför allt märktes Colemans frånvaro i lagkapperna där Sveriges damer för första gången på tolv år lämnade EM utan lagmedaljer. Men också individuellt där Spårvägensimmaren tog EM-brons på 100 meter fritt 2014 och simmade OS-final i Rio 2016 på dubbla distansen.

- Jag tog ju individuell medalj senast jag simmade EM så jag hade velat göra samma sak igen. Det var så klart trist. Samtidigt kändes det ganska skönt när beslutet var taget. Då kunde jag slappna av. Sedan kollade jag ingenting på EM utan njöt av en fantastisk sommar, berättar hon.

ANNONS

OS-satsning på hemmaplan

Coleman gör internationell mästerskapscomeback på kortbane-VM i Kina i december, sedan väntar satsningen på långbane-VM i Sydkorea till sommaren och framför allt OS i Tokyo 2020.

Inför Rio tränade hon i Australien, men den här gången kommer hon att ha sin bas på NEC (nationellt elitcenter) i Stockholm.

Och apropå skadeuppehållet – inget ont som inte för något gott med sig. Tiden utanför bassängen har ökat suget efter simning och hon känner sig starkare än tidigare:

- Det har haft positiva psykiska aspekter. Jag har känt en uppskattning för simningen och jag känner mig väldigt mycket i balans i min karriär, trots skadan. Det är jätteskönt att träna och jag har fått en ny styrka i min kropp som jag inte har haft tidigare. Jag har bättre kontroll över min simning, säger Coleman.

TT

Fakta: Michelle Coleman

Född: 31 oktober 1993.

Klubb: Spårvägen.

Främsta meriter: VM-silver på 4x100 meter medley 2015, EM-guld på 4x100 meter frisim 2014, EM-guld i kortbana på 4x50 meter medley 2017, EM-silver på 4x100 meter medley och 4x200 meter fritt 2014 och på 4x100 meter fritt 2012, EM-brons på 100 meter fritt 2014, brons i kortbane-EM på 50 meter ryggsim 2013.

ANNONS