Skyttekungen Paulinho gav Häcken segern

Med sitt tionde mål för säsongen gick Häckens Paulinho upp i ensam skytteligaledning. Målet innebar dessutom en skön 2–1-seger borta mot Örebro.

|

Efter en första halvlek som det inte direkt slog gnistor om blev det betydligt mer händelserikt i den andra halvan av matchen på Behrn arena.

Häcken spräckte nollan efter 57 minuter efter att målvakten Peter Abrahamsson varit påpassligt snabb med att få igång spelet. Ett snabbt och långt utkast till Alexander Jeremejeff, som i sin tur spelade fram Nasiru Mohammed till 1–0.

Örebro kvitterade efter en omdiskuterad situation där Abrahamsson återigen var inblandad. En hörna ledde till en tilltrasslad situation där Abrahamsson tappade balansen innan bollen gick i mål som självmål.

Häckenspelarna protesterade vilt, men målet stod fast.

- Jag tycker att det är frispark, det är en liten knuff och jag kommer precis ner från ett hopp, säger Abrahamsson till C More.

Men Häcken fick skratta ändå till slut. Med fem minuter kvar av ordinarie speltid slog, som så många gånger tidigare i år, Paulinho till med ett skott som gick in bakom Oscar Jansson.

Med sitt tionde mål är Paulinho nu i ensam skytteligaledning i allsvenskan. För Häcken innebar tre poäng att laget klättrar ett par placeringar upp till en åttonde plats.

- Otroligt viktigt. Vi har inte varit jättebra på bortaplan så det var otroligt viktigt, och skönt med en trea med, säger Abrahamsson.

För Örebros del var det sjätte matchen utan seger.

- Vi gör det bättre i den andra halvleken än i första, vi kommer ut med bra energi. Men vi får inte dit den, vi är oerhört besvikna att vi inte får med oss någonting i dag, säger Örebros tränare Axel Kjäll.

Fakta: Allsvenskans skytteliga

Allsvenskans skytteliga efter söndagens matcher:

10 mål: Paulinho, Häcken.

9 mål: Mohamed Buya Turay, Dalkurd, Nikola Djurdjic, Hammarby.

8 mål: Tino Kadewere, Djurgården, Elias Mar Omarsson, IFK Göteborg, Markus Rosenberg, Malmö FF, Saman Ghoddos, Östersunds FK.

7 mål: Kennedy Igboananike, Örebro, Linus Hallenius, Gif Sundsvall, Pa Dibba, Hammarby, Jiloan Hamad, do, Romain Gall, Malmö FF/Gif Sundsvall.