Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Halfpipestjärnan Iouri Podlatchikov, Schweiz, missar chansen att försvara sitt OS-guld från Sotji. Arkivbild.

  Snowboardåkarnas OS-drömmar krossade

  Tre snowboardåkare har fått sina OS-drömmar krossade på grund av skador och ytterligare en har skadats inför spelen i Pyeongchang.

  Den regerande olympiske mästaren i halfpipe, schweizaren Iouri Podladtchikov, drar sig ur. Han kraschade under X Games för ett par veckor sedan och de senaste testerna visade att hans huvudskada var värre än befarat.

  - Att starta i OS är inte säkert och ansvarigt, säger han.

  Tiarn Collins, Nya Zeelands största medaljhopp, skadade axeln i förra veckan och hinner inte bli helt återställd till slopestyletävlingen i OS. Han stannar dock i Sydkorea i hopp om att kunna vara med i big air senare under spelen.

  Det är definitivt färdigåkt för brittiskan Katie Ormerod som slet av hälsenan efter ett fall under torsdagens träning. Dagen innan hade hon fått en fraktur i handleden, men valde ändå att fortsätta uppladdningen.

  "Ord kan inte beskriva hur sjukt besviken jag är", skriver hon på Instagram. "Efter att ha drömt om OS i år kom jag till slut hit och drabbades av den värsta oturen jag haft."

  Ormerod skulle ha tävlat i slopestyle och big air. Det skulle också kanadensiska världsmästarinnan Laurie Blouin. Hon kraschade dock under fredagens träning, hon fick ett felskär efter landningen efter ett hopp, och fördes bort i pulka. Det finns ännu inga uppgifter gällande hennes skada.