Storsatsning kan öppna för prinsen i STCC

Lynk & Co aviserar, via en film på Youtube, ett samarbete med sin kinesiska huvudägares racingdivision Cyan. Satsningen kan öppna för en STCC-comeback för prins Carl Philip.

ANNONS
|

När STCC ändrade reglemente och inför säsongen 2017 gick över till de så kallade TCR-bilarna innebar det slutet på en era. Ända sedan starten 1996 hade Volvo stått på startlinjen i STCC varje år.

Beslutet innebar att prins Carl-Philip också tvingades lämna den högsta svenska racingserie då han som Volvoförare inte hade någon TCR-bil.

En storsatsning

Men nu finns det en öppning, om inte med Volvo, så med Geelys systermärket Lynk & Co, som aviserar en storsatsning på touringcar-racing från nästa säsong.

De senaste säsongerna har TCR-reglementet fått ett stort genomslag med serier inte bara i Sverige utan också till exempel i Italien, Tyskland, Sydkorea, Kina, Baltikum, Storbritannien och Beneluxländerna. TCR bygger på modifieringar av standardbilar och det är få som tror att Lynk & Co vid en satsning på inte skulle lansera en TCR-bil senare under hösten.

ANNONS

- Bilen det handlar om är en Lynk & Co 03. Men några fler detaljer kan jag inte lämna än, säger Johan Meissner pressansvarig på Lynk & Co Cyan Racing.

Meissner vill heller inte diskutera vilka racingserier satsningen handlar om.

- Exakt vad det är för tävlingar vi avser att ställa upp vill jag inte säga i dag, säger Meissner.

TT: Men du utesluter inte STCC inför den kommande säsongen?

- Just nu utesluter vi inga mästerskap. I vilka länder vi kommer att tävla återstår att se.

Tillbaka till STCC

Skulle det handla om en TCR-bil öppnar det dörren för prins Carl Philips återkomst till den svenska kungaklassen. Han har i år kört en Lotus, ett annat Geelymärke, i Swedish GT.

ANNONS

- Carl Philip tävlar för Cyan Racing, men vidare än så kan jag inte kommentera, säger Johan Meissner.

Och besked mottas med glädje från STCC.

- De är välkomna med öppna armar. Skulle de göra det är vi väldigt glada. Det är ett team vi saknat länge, säger STCC:s styrelseordförande Hans Bååth.

TT

ANNONS