Storseger för Hammarby – Sandviken till semi

Hammarby krossade Vetlanda i den tredje bandykvartsfinalen med hela 11–2 och leder serien med 2–1. Elitserieettan Sandviken fick oväntat svårt mot Vänersborg och säkrade semifinalplatsen efter straffar.

|

Sandviken vann de två första kvartsfinalerna mot tabellåttan Vänersborg med 6–2 och 4–2 och tänkte sig nog en ganska behaglig resa fram till säkrad semifinalplats. Hemmalaget gick också till en 2–0-ledning efter 21 minuters spel. Men Vänersborg både reducerade och kvitterade före paus.

I den andra halvleken gjorde Sandviken 3–2 i den 55:e minuten (Daniel Mossberg). Vänersborg kvitterade minuten därpå (Juho Liukkonen).

I förlängningen pressade Sandviken på men lyckades inte få bollen i mål, trots flera bra chanser och många hörnor och matchen fick avgöras genom straffslag.

Erik Säfström slog in den avgörande straffen som betydde 7–5. Sandviken vinner kvartsfinalserien med 3–0 och är klart för semifinal.

Hammarbymittfältaren Jesper Jonsson låg bakom sju mål mot Vetlanda – han gjorde fyra och assisterade till tre.

Jonsson har därmed gjort åtta mål i de tre spelade kvartsfinalerna, i bäst av fem.

Hammarby inledde mycket aggressivt hemma på Zinkensdamm och ledde med 2–0 efter sju minuter och gick till halvtidsvila med hela 5–1. Detta trots att man brände en straff precis före paus.

I den andra halvleken kom målen i en jämn ström och Vänersborg var aldrig nära en vändning.

På tisdag väntar den fjärde kvartsfinalen i Vetlanda.