Lag Niklas Edin avslutade gruppspelet med en storseger. Arkivbild.
Lag Niklas Edin avslutade gruppspelet med en storseger. Arkivbild.

Curlingherrarna i ännu en EM-final

Lag Niklas Edin är klart för ännu en EM-final i curling. Semifinalen mot Norge slutade 8–3. "Det var en väldigt oväntat enkel match", säger skippern Edin i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

De svenska curlingherrarnas jakt på fjärde raka EM-guldet är nära. Trots problem med ett knä för Niklas Edin lyckades laget vinna med grannlandet Norge, 8–3.

"Vi inledde väldigt bra och de kommer inte alls in i matchen. Men det var också riktigt knepiga isförhållanden med mycket frost så där ligger en del av förklaringen. När vi fick en tidig ledning tvingas de jaga med svårare uppgifter och det gynnade oss", säger Niklas Edin i ett pressmeddelande.

Hur är det med Edins knä?

- Det känns som att byta håll i golf och det känns som jag "slidar" som en riktig nybörjare. Jag behöver lite träning, säger Niklas Edin till Radiosporten.

ANNONS

I finalen väntar Skottland, som besegrade hemmanationen Schweiz med 9–8.

Lag Anna Hasselborg avslutade gruppspelet med en 9–2–seger mot Italien. En seger som säkrade gruppsegern och ny match mot Italien i semifinalen.

"Dom spelar bra och jag tror inte att vi kan räkna med att få en del gratis som vi fick i dag", säger Anna Hasselborg i ett pressmeddelande från Svenska curlingförbundet.

TT
ANNONS