Svenska supportrar följde premiären på jätteskärm

Vissa var på plats i Ryssland. Desto fler följde Sveriges VM-premiärseger mot Sydkorea via tv:n.

ANNONS
|

Alla svenska fans fick inte plats på Nizjnij Novgorod-stadion. Merparten av de blågula supportrarna följde i stället Sveriges VM-premiär i fotboll mot Sydkorea via olika tv-skärmar.

Den kanske största, med en bildskärm på 800 kvadratmeter, finns på Tele2 arena i Stockholm där över 5000 fotbollssvenskar hade samlats för att titta på premiärmatchen. Inför avspark fick de lyssna till rapartisten Petter, som värmde upp publiken i arenan.

- Det är bra här, kul att de fixar något. Och Petter var grym, säger Emil Hersén, som tog med pappa Bernt för att kolla på matchen.

ANNONS

Thomas Ranhem var på plats med sin familj och de trivdes framför den stora skärmen. Thomas tyckte att spelet artade sig i slutet av första halvlek och trodde tidigt på en svensk seger.

Det var en spänd stämning i arenan fram till det förlösande straffmålet av kaptenen Andreas Granqvist. Efter målet och slutsignalen var jublen däremot höga från det gula havet på innerplan.

- Jättehärligt att vinna, men det var inte en så bra match, säger Rebecca Andersson som firade segern på plats med sina vänner.

Alla Sveriges gruppspelsmatcher, också den 23 juni mot Tyskland och den 27 juni mot Mexiko, visas på Tele2 arena.

TT
ANNONS