Svenska truppen bunkrar inför ovädret

Vatten och mat är bunkrat och uppblåsbara sängar inköpta om hästskötarna måste sova i stallen. Mill Spring och ryttar-VM väntar på stormen och skyfallen.

ANNONS
|

Orkanen Florence har graderats ned till en tropisk storm, men det hjälper inte de personer som omkom när träd knäcktes och föll över deras hus. Inte heller alla som fått egendom förstörd, drabbats av elavbrott och översvämningar.

North Carolinas kust är klassat som katastrofområde. Under lördagen vred sig Florence ännu en bit inåt land och slog till mot staden Charlotte. Dryga 20 mil österut förberedde sig VM-arrangören och den svenska truppen för vad som väntar. Lokalt kan det falla enorma mängder regn under söndagen och natten till måndag.

"Går ut på egen risk"

Sedan tidigare är dressyrens kür och banhoppningen i fälttävlan flyttade till måndag. Under söndagen, när ovädret tros bli som värst, stängs VM-anläggningen helt för besökare. För de boende på området väntar restriktioner.

ANNONS

- Det enda som är öppet är restauranger. Man går ut på egen risk, men vi har blivit uppmanade att stanna hemma, säger Annika Ersgård.

Hoppryttarna framme

Flygtrafiken till och från Charlotte påverkas av stormen, men de svenska hoppryttarna (tävlar nästa vecka) lyckades ta sig till Mill Spring som planerat på fredagen.

Ersgård informerade Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson om situationen.

- Jag pratade med dem och de verkar inte vara så bekymrade. En dags oväder ska de väl överleva, tycker de. Men vi får se hur det blir, säger Ersgård.

I den svenska krisplanen ingår att eventuellt låta hästskötarna sova i stallarna, som är byggda för att klara orkanvindar, och uppblåsbara sängar är inköpta. Samtliga boende på VM-anläggningen har uppmanats att bunkra vatten och andra förnödenheter om området drabbas av översvämning.

ANNONS
TT:s utsände, Mill Spring, USA
ANNONS