Svenskmål i ryskt toppmöte

Carl Hagelin och Patric Hörnqvist var högst delaktiga när Pittsburgh slog rivalerna Washington i NHL-ishockeyn. Duon stod för var sin fullträff i 7–4-segern som dock mest kom att handla om två ryska superstjärnor.

ANNONS
|

Carl Hagelin pressade fram ett misstag från landsmannen Christian Djoos, lyckades bryta hans passning och kunde fri med målvakten stänka in pucken bakom Braden Holtby i Washington-kassen.

Målet betydde 2–0 och utgjorde grunden till att Pittsburgh senare kunde vinna.

Djoos revanscherade sig genom att, ett par minuter senare, spela fram till Alexander Ovetjkins reduceringspuck. Men roligare än så skulle det inte bli för Djoos och kompani.

Bidragande till Pittsburghs seger var också Patric Hörnqvist som, mitt i slottet, kunde nypa till och göra sitt sextonde mål för säsongen i numerärt överläge i början av andra perioden.

Matchen var annars mest en kraftmätare mellan två ryska storstjärnor. Washingtons Alexander Ovetjkin och Pittsburghs Jevgenij Malkin blev båda tvåmålsskyttar. Men Malkin lämnade isen som segrare i dubbel bemärkelse, dels genom att ha hjälpt sitt lag att vinna, dels genom att också ha noterats för två assist – en mer än Ovetjkin.

ANNONS

I Carolina gjorde Gustav Nyquist mål när han hjälpte sitt Detroit att vända och vinna. Nyquists kasse kom i den tredje perioden efter att Henrik Zetterberg tagit hand om en herrelös puck och gett Nyquist fri lejd fram till Carolina-målet.

Målet var Nyqvists femtonde för säsongen.

TT
ANNONS