Tidigt rött kort blev för mycket för Colombia

Spel med tio man i stort sett hela matchen – och till slut orkade inte Colombia stå emot Japan i eftermiddagens VM-match i fotboll. Stor matchvinnare för Japan blev Yuya Osako som nickade in segermålet, 2–1, i den 73:e minuten.

|

Bara tre minuter tog det innan colombianen Carlos Sanchez blev utvisad när han fick VM-turneringens första röda kort. Osko kom fri efter ett försvarsmisstag, hans skott räddades av Colombias målvakt David Ospina. Returen hamnade hos Shinji Kagawa som sköt men skottet räddades med armen av Sanchez.

Domaren Damir Skomina visade Sanchez det röda kortet och pekade på straffpunkten. Straffen förvaltade Kagawa till 1–0 till Japan.

- Att förlora en så viktig spelare efter tre minuter är ingen enkel sak, säger colombianske förbundskaptenen José Pekerman efter matchen.

Med bara tio man på planen kunde dock Colombia stå emot och även lyfta upp spelet i den första halvleken. Kvitteringen kom i den 39:e minuten sedan laget tilldömts en frispark strax utanför straffområdeslinjen. Mittfältaren Juan Quintero lurade hela den japanska muren när han sköt bollen under de hoppande spelarna. Målvakten Eiji Kawashima var på bollen, men kunde inte hålla den på rätt sida mållinjen.

I den andra halvleken orkade inte Colombia längre. Japan tog över spelet helt och skapade flera bra lägen.

- Jag sade till spelarna i halvtid att fortsätta röra sig och få ett positionsmässigt övertag, säger Japans förbundskapten Akira Nishino.

Till slut kom också segermålet.

Planens gigant Yuya Osako nådde högst i luftrummet efter hörna och kunde nicka in segermålet. Osako har precis skrivit på för tyska Werder Bremen, en övergång den tyska klubben säkert är mycket nöjda med sett till dagens insats av japanen.

För Colombia var dock premiären en missräkning.

- Utan tvekan förväntade vi oss något annat, säger Pekerman.