Tite efter sena segern: "Sträckt en muskel"

Costa Rica var på väg mot en skräll mot Brasilien. Men icke. Brasilien fixade 2–0-segern efter två mål på tilläggstid.

|

Brasilien har inte fått någon sprudlande start på detta världsmästerskap. De inledde med att spela oavgjort i premiären mot Schweiz efter att ha tappat ledningen. Och mot Costa Rica fick det stjärnspäckade laget på nytt slita för att få med sig poäng.

Costa Rica premierade defensiven och brasilianarna fick rikta in sig på att försöka stånga sig igenom den det kompakta försvaret. Det tog tvärstopp. Åtminstone i den första halvleken och nog låg en liten skräll och småpyrde.

Gabriel Jesus hade en boll i mål men det dömdes, helt korrekt, bort för offside i den första halvleken.

Navas briljant

I den andra halvleken skruvade brassarna upp farten betänkligt och målchans efter målchans avlöste varandra. Jesus nickade i ribban och skadeomsusade Neymar fick ett fint läge men Keylor Navas i Costa Rica-målet var på hugget.

Brasilien hade förtvivlat svårt att forcera en för dagen briljant Navas.

Sedan trodde Brasilien på straff efter att Neymar fallit lätt. Men efter en VAR-bedömning så stod det klart att Neymar visst överdrivit sitt fall.

Men till slut skulle man få hål på Real Madrid-målvakten, två gånger om dessutom. Först satte Philippe Coutinho 1–0 precis när klockan tickade över 90 minuter. Sedan sköt också Neymar in sitt första mål i VM under matchens allra sista minut och ansiktet var räddat på Brasilien.

- Jag tror att jag måste ha sträckt någon muskel. Jag haltar nu efter vårt firande. Vi var lite väl överexalterade, säger Brasiliens förbundskapten Tite.

"Neymar mänsklig"

Neymar gjorde 90 minuter, trots att han var sliten efter förra matchen och fick lämna landslagets träning tidigare i veckan.

- Han håller på att återhämta sig. Nu spelade han hela matchen. Han är mänsklig, han behöver tid för att hitta tillbaka sin höga nivå. Men innan han är tillbaka där så måste laget vara starka och inte vara för beroende av honom, säger Tite.

Costa Rica, som var förra VM:s stora skräll när de tog sig till kvartsfinal, har efter förlusten ingen chans på avancemang.