Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171111-vmkvaltoivonen-562142_se.ttela_1.jpg
Ola Toivonen och hans Sverige jobbade kopiöst för det fina resultatet. Nu krävs snabb återhämtning inför det som komma skall.

Toivonen: "En härlig fajt"

Det smällde redan i minut ett. Det svenska anfallsparet lade inga fingrar emellan i kampen med stjärnbackarna i Italien. Nu väntar snabb återhämtning inför matchen på måndag.

Turkiske huvuddomaren Cüneyt Cakir hann knapp sätta pipan till munnen innan det smällde. Då var det Marcus Berg som fick ner Leonardo Bonucci på fall. Ola Toivonen tog dock även han kampen mot det stjärnspäckade försvaret i nittio minuter plus tillägg.

- Det var en härlig fajt över nittio minuter. Och ny match på måndag, sade Toulouseanfallaren i den mixade zonen efter fredagens drabbning.

Med ny match på måndag är det många trötta ben som behöver vilas upp inför den tuffa retur som komma skall. Att fundera över en matchplan till dess var dock något som låg i framtiden för Toivonen.

- Matchplanen får du fråga Janne Andersson om. Just nu känns det bara bra att vinna med 1–0. Nu gäller det att ta hand om kroppen och återhämta sig ordentligt.

Återhämtning, och det snabbt, behövs som sagt. Med rivstarten efter avspark var det få lugna minuter på planen för Toivonen och hans landslagskollegor.

TT: Var det enligt plan att rivstarta med den höga pressen som ni gjorde?

- Det har vi gjort generellt i hela kvalet. Att vi sätter de längre bollarna och tar tag i andrabollarna och bygger spelet därifrån.

En taktik som uppenbarligen gav resultat – ett riktigt bra sådant dessutom.

- Vi håller nollan hemma och tar med den till Italien. Det känns superbra.

MEST LÄST