Michael Lindqvist. Arkivbild.

Toppen för Färjestads succéförvärv

Från hockeyallsvenskan – direkt upp i topp i SHL. Färjestadsforwarden Michael Lindqvist har gjort succé i säsongsstarten och sköt sig själv och sitt lag upp i topp med två mål i 4–1-segern över Mora.

|

Den 23-årige anfallaren från AIK har tagit SHL med storm. Med sina två mål mot Mora förde han Färjestad till serieledning, och klev själv upp i topp i poängligan med åtta poäng, fem mål och tre assist.

- Det hade jag ingen aning om. Det är kul, men i dag var det enkla mål, ett med öppet mål och ett där jag fick klubban på pucken, sade han anspråkslöst till C More.

Lindqvist avgjorde i tredje perioden och båda målen kom i numerärt överläge. Det första, efter bara 31 sekunder, kom i öppet läge på Johan Rynos perfekta passning i spel fem mot tre.

Det andra kom i spel fem mot fyra med två minuter kvar då han styrde in Mikael Wikstrands backskott förbi Moras målvakt Mattias Pettersson som gjorde SHL-debut.

Det var Färjestads andra seger över Mora på ett dygn.

Lindqvists kedjekompis Dick Axelsson gjorde första målet och Sebastian Erixon fastställde 4–1 i tom kasse inför storpubliken 7164 åskådare. Robin Johansson, med karriärens första SHL-mål, svarade för Moras fullträff.

Färjestad har tagit 14 av 15 möjliga poäng i upptakten och leder serien på bättre målskillnad än tvåan HV71 som har en match mer spelad. Nykomlingen Mora ligger trea från slutet med fyra poäng.

Fakta: Poängligan i SHL

1) Michael Lindqvist, Färjestad, 5 matcher–5 mål–3 assist–8 poäng.

2) Joakim Lindström, Skellefteå, 5–4–4–8.

3) Johan Ryno, Färjestad, 5–0–8–8.

4) Frederik Storm, Malmö, 4–3–4–7.

5) Ryan Lasch, Frölunda, 4–4–2–6.