Tredje gången gillt för Djurgården

Tre mål i numerärt överläge innebar tredje gången gillt för Djurgården i SM-semifinalserien mot Skellefteå. Poängkungen Markus Ljungh gjorde ett mål och en assist i 3–1-segern och sade:

ANNONS
|

Ljungh var full av tillförsikt efter vinsten på ett utsålt och kokande Hovet, 8102 åskådare.

Hade Skellefteå gått fram till en 3–0-ledning hade förmodligen Stockholmslaget varit nere för räkning. Inget lag i slutspelshistorien har vänt ett 0–3-underläge.

Nu är det ordentlig match igen.

Ljungh satte en extra betydelse i att vinna lördagseftermiddagens match som var den hetaste av de tre matcherna så här långt med mycket känslor och smågruff efter i stort sett varje avblåsning.

- Att vinna den här matchen gav nog lite extra för vår del. Nu åker vi upp till Skellefteå för att ta tillbaka det på allvar, sade han och såg fram emot måndagens fjärde semifinal.

ANNONS

Vasst powerplay

Djurgården gjorde samtliga sina tre mål i numerärt överläge.

Linus Johansson satte 1–0 mellan benskydden på Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall efter drygt halva matchen, Ljungh slog till med 2–0 i spel fem mot tre när bara 18 sekunder återstod av andra perioden och med en Skellefteåspelare fortsatt utvisad i början av tredje gjorde Niclas Bergfors 3–0 på en retur sedan Ljungh först skjutit.

Markus Ljungh är i sitt livs form, har gjort poäng i samtliga åtta slutspelsmatcher och gick upp på samma poäng som poängligaledaren Pär Lindholm. Båda har gjort tio poäng, men Lindholm ett mål mer. Ljungh står på fyra mål och sex assist.

- Formen känns bra, kroppen också, jag avslutade bra i serien, så självförtroendet är på topp. Kul att det ger utdelning också i poängproduktionen, sade Ljungh.

"Vore kul"

TT: Tänker du vinna poängligan?

- Det vore kul...bara vi går långt med laget. Att hjälpa till med mål och passningar ger lite krydda. Men jag vill att laget ska gå så långt som möjligt.

ANNONS

Skellefteå överraskade med att byta målvakt, från storspelande Joni Ortio – som hade stått i alla slutspelsmatcher – till Lindvall.

- Det var bestämt sedan länge. Vi hade en plan när vi gick in i semifinalerna och höll oss till den, sade Skellefteåtränaren, Bert Robertsson, som var irriterad över att hans lag drog på sig många onödiga utvisningar.

Djurgården, å andra sidan, valde lite överraskande att hålla kvar vid Adam Reideborn, grundseriens bäste målvakt, efter två lite skakiga semifinaler.

Han tog revansch genom att ta 21 av 22 skott – och fick en assistpoäng på 2–0-målet.

- Jag stoppade bara pucken vid blålinjen. Jag fick en assist, men jag gjorde inte så mycket egentligen, skrattade Reideborn som var nöjd med det förtroende Djurgårdsledningen visade honom.

TT
ANNONS