Trippla svenskmål när Nashville vann

|

Nashville krossade San José med 7–1 i NHL-ishockeyn – och det med tre svenska målskyttar.

Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Calle Järnkrok gjorde varsitt mål i sista perioden för Nashville. Ekholm gjorde det dessutom med hjälp av Filip Forsberg och Arvidsson.

Segern är svensklaget Nashvilles tredje raka.

Minnesota stod för en stark upphämtning vid segern mot New Jersey.

Laget låg under med 0–2, men Mike Reilly reducerade i början av andra perioden. I samma period slog Minnesota till med två till mål inom loppet av 39 sekunder, först av svenske centern Joel Eriksson Ek och sedan av Chris Stewart.

Joel Eriksson Ek hade före matchen mot New York Islanders tidigare i veckan inte gjort mål på 50 NHL-matcher. Det målet var det första sedan säsongspremiären den 5 oktober i fjol mot Detroit.

Minnesota kunde slutligen vinna med 4–2.

Eddie Läck i New Jerseys mål gjorde 21 räddningar, att jämföra med Minnesotas målvakt Alex Stalock som tog 38 skott.