Trist slut på Kinhults majordebut

Pojkdrömmen att spela British Open fick en trist avslutning för Marcus Kinhult. 21-åringen gjorde sin klart sämsta runda – 76 slag – och majordebuten slutade på sex över par.

ANNONS
|

Veckan på Carnoustie har varit ett minne för livet för Marcus Kinhult och inte blev det sämre när han parades ihop i en tvåboll med förre världsettan Jason Day på söndagen.

Värre var det med Kinhults spel.

"Svårt med vinden"

Tidigare i veckan har han briljerat i spelet från tee till green – efter tre rundor hade han flest fairwayträffar av alla spelare och låg sexa i statistiken över greenträffar. Nu hamnade han i trubbel både i början och i slutet av rundan och efter fyra tappade slag på de tre sluthålen slutade Marcus Kinhult på +6.

- Jag spelade inget vidare egentligen, jag hade svårt med vinden och puttade ganska dåligt, säger han.

ANNONS

"Coolt att se"

Efter rundorna 74–69–71–76 slutade han 61:a i det som han hoppas bara var den första av många majors i karriären. Att avsluta The Open tillsammans med Jason Day var ett av många fina minnen att ta med sig, även om slutet blev bitterljuvt.

- Han spelade grymt i dag (tre under par), det var coolt att se. Det är den bästa spelaren jag har lirat med så här långt i karriären, såna grejer är lite coolt. Att se "Tigern"... Det har varit en kul vecka, säger Kinhult.

- Samtidigt har jag fått ett kvitto på var jag står spelmässigt och det är väl inte riktigt där jag vill vara. Men det finns potential. Det finns sug att komma tillbaka, förhoppningsvis redan nästa år och vara lite mer förberedd då.

För Kinhult väntar nu lite ledigt och när han tävlar igen är det på svensk mark. Efter den lovande insatsen i The Open blir Marcus Kinhult ett av dragplåstren när Nordea Masters avgörs på Hills utanför Göteborg, 16–19 augusti.

ANNONS
Carnoustie, Storbritannien, TT:s utsände
ANNONS