Sveriges Per Hellmyrs under VM-finalen mellan Sverige och Ryssland i Sandviken.
Sveriges Per Hellmyrs under VM-finalen mellan Sverige och Ryssland i Sandviken.

Truppen till landskamperna i Söderhamn

ANNONS
|

Bandy-VM i Chabarovsk är två månader bort men redan i slutet av nästa vecka får förbundskaptenen Svenne Olsson en god bild av vilka spelare han bör ta med sig till Ryssland.

Den 8–10 december ställs Sverige mot Ryssland, Finland och Norge. Olsson har tagit ut 18 spelare till fyrnationsturneringen som avgörs i Söderhamn.

"Utifrån den här truppen vill vi se hur spelarna klarar av att spela tillsammans. De kommer att testas mot bra motstånd", säger Svenne Olsson till svenskbandy.se.

"Vi ska fortsätta sätta vårt spel och stärka det ytterligare. Samtidigt är det en möjlighet till inventering av spelare och synliggöra positioner."

ANNONS

VM avgörs 29 januari–4 februari.

"Vår mening är att hitta en bra känsla. Vi ska förstärka det som var bra under VM i Sandviken och ta med oss det till det stora målet i Chabarovsk. Vi bevakar även andra spelare stenhårt som inte är med i den här truppen, vägen till VM är öppen för fler spelare", säger Olsson.

TT
Fakta: Truppen till 4-nationsturneringen

Målvakter: Patrik Hedberg, Hammarby, Joel Othén, Sandviken.

Utespelare: Andreas Westh, Bollnäs, Martin Johansson, Villa Lidköping, Linus Pettersson, Sandviken, David Pizzoni Elfving, Hammarby, Per Hellmyrs, Bollnäs, Erik Säfström, Sandviken, Hans Andersson, Edsbyn, Daniel Berlin, Sandviken, Jesper Eriksson, Villa Lidköping, Adam Gilljam, Hammarby, Johan Löfstedt, Vetlanda, Christoffer Edlund, Sandviken, Erik Pettersson, Jenisej, Simon Jansson, Västerås SK,

Joakim Andersson, Vetlanda, Christoffer Fagerström, Hammarby

Spelprogram:

Fredag 8 december: Ryssland–Norge (15.30), Sverige–Finland (19.00).

Lördag 9 december: Sverige–Norge (12.00), Finland–Ryssland (16.30).

Söndag 10 december: Norge–Finland (10.00), Sverige–Ryssland (14.00).

ANNONS