Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Fiorentina-supportrar utanför Santa Croce-kyrkan i Florens där begravningsceremonin för Davide Astori hålls.

  Tusentals samlade vid Astoris begravning

  Tusentals supportrar fyllda gatorna och spelare från hela Fotbollsitalien hade rest till Florens. Alla med samma syfte: För att ta farväl av den plötsligt framlidne Davide Astori.

  Redan tre timmar före ceremonin var många på plats vid Santa Croce-kyrkan i Florens. När kistan med Davide Astori ankom möttes den av applåder. Många ropade även hans namn och "grande capitano".

  Därefter sänkte stillheten sig både i kyrkan och utanför.

  Italiens målvakt Gianluigi Buffon och Juventus-lagkamraten Giorgio Chiellini var några som hade rest till Florens och fanns bland de sörjande.

  - Vi tänker på honom varje dag. Jag har gråtit så många gånger. Han var en fantastisk spelare, sade Chiellini efter segern i Champions League-mötet med Tottenham i London.

  Även Romas Daniele de Rossi, Nices Mario Balotelli och Fiorentina-spelare, som var klädda i mörka kostymer, deltog vid till begravningen för att visa sin respekt.

  Det var i söndags morse som den 31-årige Davide Astori hittades död på hotellet i Udine där Fiorentina laddade upp för Serie A-matchen mot Udinese. Enligt obduktionen avled Astori av en hjärtinfarkt.