New York Rangers Jesper Fast satte två mål mot Carolina.

Två mål av Fast: Skönt att få utdelning

Jesper Fast gjorde två mål när New York Rangers krossade Carolina med 6–1.

|

Fasts båda mål kom i den tredje perioden. Han gjorde först 5–1 framspelad av Kevin Hayes som befann sig bakom målet. Drygt sex minuter senare fastställde han slutresultatet när han sköt ett resolut direktskott på en diagonalpassning från Steven Kampfer. Målet var Fasts tredje den här säsongen.

- Jag tycker att vi hittat vårt spel de senaste tio matcherna och är mer noggranna i allt vi gör, säger Fast.

Fler svenskar låg bakom Rangers seger. Henrik Lundqvist räddade 32 skott, varav 16 av 17 skott i första perioden. Laget har vunnit 17 av de senaste 20 matcherna då i han vaktat Rangers-målet. Och Mika Zibanejad gjorde ett mål och en assist.

"Konstigt mål"

Zibanejads mål kom i början av den första perioden då han, redo för byte, lobbade pucken mot mål från mittlinjen, och Darling sträckte sig efter pucken för att plocka ner den men missade och svenskens elfte mål för säsongen var ett faktum.

- Det var verkligen ett konstigt mål. Jag tror aldrig jag gjort ett liknande tidigare. Men såna räknas ju de också, säger han till Aftonbladet.

Rangers har vunnit åtta av de senaste tio matcherna.

Två mål av Forsberg

Nashvilles Filip Forsberg satte två mål i numerärt överläge när laget besegrade Montreal efter straffar. Hans första mål, till 1–1, kom när det återstod två sekunder av den första perioden. Sedan gjorde han 2–1 i början av den tredje perioden. Han har nu plockat poäng i sex matcher i rad.

Rookien Jesper Bratt gjorde sitt sjätte NHL-mål när New Jersey förlorade, på straffar, mot Boston. En ännu hetare svensk målskytt är William Karlsson. Han gjorde sitt tionde mål för säsongen när Vegas bortaslog Anaheim med 4–2.