United starkast med Nilsson Lindelöf i elvan

Manchester United förlorar inte i Premier League när Victor Nilsson Lindelöf spelar från start. United vände och vann stormötet med Chelsea (2–1) i landslagssvenskens första ligastart på knappt två månader.

ANNONS
|

Inhopparen Jesse Lingard blev Manchester Uniteds matchhjälte när han nickade in 2–1 på Romelu Lukakus inlägg från höger i den 75:e matchminuten och orsakade storjubel hemma på Old Trafford.

Segern innebar att United återtog andraplatsen i den engelska fotbollsligan och petade tillbaka Liverpool till tredjeplatsen.

Lukaku bakom allt

Efter några stabila insatser i cupspelet fick svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf återigen chansen i startelvan även i ligaspelet. 23-åringen, som inte hade startat i Premier League sedan 2–0-segern borta mot Everton på nyårsdagen, var bortspelad i samband med formstarke Chelseastjärnan Willians ledningsmål efter en dryg halvtimme, men spelade hela matchen för United vars 1–1 gjordes av 2–1-framspelaren Lukaku.

ANNONS

Landslagsförsvaren Nilsson Lindelöf har nu startat i åtta av Uniteds 28 ligamatcher den här säsongen. I de matcherna har laget ännu inte förlorat. Med svensken från start har United sex segrar och två oavgjorda i Premier League. Fortsatt skadade veteranen Zlatan Ibrahimovic har ännu inte spelat i år.

Kane räddade "Spurs"

Tottenham såg ut att tappa viktiga poäng i toppen av Premier League.

Men då klev den notoriske målskytten Harry Kane fram på en Christian Eriksen-hörna och nickade in matchavgörande 1–0 i den 88:e matchminuten i Londonderbyt borta mot Crystal Palace på Selhurst Park.

Den 24-årige engelske landslagsstjärnan har nu gjort mål i fem raka matcher: tre i den engelska ligan, mot Juventus i Champions League och mot Rochdale i FA-cupen.

Segermålet mot 17:e-placerade Crystal Palace var också skytteligaledaren Kanes 24:e mål på 27 spelade ligamatcher den här säsongen. Tottenham passerade nu Chelsea upp på fjärde plats i Premier League.

TT
ANNONS