Växjö visade klass när slutspelet nalkas

Malmö var laget som hade något att spela för den här kvällen. Men på isen var det Växjö som visade upp de kvaliteter som gjort dem till överlägsen etta i serien. Seger med 6–3 var inget annat än en rejäl styrkedemonstration inför det nära förestående slutspelet.

|

Malmötränaren Peter Anderssons första ord till Växjökollegan Sam Hallam efter matchen:

- Sam, tack för utklassningen.

Malmö vill förstås behålla den topp sex-placering man kom till spel med och när Frederik Storm gav laget en tidig ledning såg det lovande ut.

- En lätt liten örfil, jag tycker att vi var väldigt tveksamma fram till deras första mål, säger Sam Hallam.

Hallams lag repade dock snabbt mod. Två såväl snabba som glansfulla mål av Linus Fröberg respektive Elias Pettersson ritade snabbt om kartan. Men Malmös Frederik Storm kontrade tillbaka och såg till att det var lika i första paus.

"Nya mister magic"

Den andra perioden dröjde lite längre med att bjuda på mål men när det väl hände så hände det ordentligt. Växjö gjorde fyra snabba mål inom loppet av drygt fem minuter. Målskyttar i tur och ordning Brendan Shinnimin, Robert Rosén, Linus Högberg och Elias Pettersson som satte sin andra kasse för kvällen.

- Nya mister magic, grymt, säger Sam Hallam om Petterssons match som resulterade i fyra poäng och nytt poängrekord (55) för juniorer i SHL.

Roséns mål i powerplay var det mest spektakulära då han från en position bakom målet sköt pucken via målvakten Oscar Alsenfelts rygg och in i mål.

TT: Var det meningen?

- Ja, det var det. Jag såg att han stod en bit utanför stolpen. Sen är det ju lite tur att den går in, men det var tanken, säger Robert Rosén.

Den tredje perioden blev en historia utan högre puls. Fredrik Händemark satte en reduceringspuck för Malmö.

- Sams gäng städar av det lite snyggt i tredje, säger Peter Andersson.

Härliga tider väntar

Malmö får nu ta sig an kvalklara Mora i sin avslutande hemmamatch och skåningarna har trots förlusten ett utmärkt läge att kunna gå direkt till kvartsfinal. Växjö får förstås finna sig i att vara favoriter när säsongens höjdpunkt strax är här.

- Nu börjar de härliga tiderna, säger Robert Rosén.

TT: Är det här det bästa Växjölaget du spelat i?

- Ja, det får man ändå säga. Tabellen talar ju sitt tydliga språk. Vi måste fortsätta med våra grunder som är hårt jobb och stor noggrannhet, säger Växjös trotjänare.