Växjöstjärnan: "Sju matcher vore perfekt"

Medan Skellefteå och Djurgården jagar livet ur varandra förbereder sig Växjö i lugn och ro för SM-finalserien i ishockey. Växjöcentern Robert Rosén har inget emot om den andra semifinalserien fortsätter hela helgen:

ANNONS
|

Växjö slog ut Malmö i fyra raka matcher och tog ledigt i tre dagar efter avgörandet i söndags. Laget återsamlades på torsdagen och tränade i Vida Arena där finalserien börjar på tisdag.

- Det är verkligen de bästa förutsättningarna som vi har gett oss själva. Vi kan i lugn och vila och återhämta oss, det är ju en del som har småskavanker och känner sig slitna, och så kan vi vässa formen genom att träna bra.

ANNONS

Växjö vann grundserien överlägset och har vunnit åtta av nio matcher i slutspelet, varav de sju senaste.

"Spelar ingen roll"

Samtidigt fortsätter den jämna semifinalserien mellan Skellefteå och Djurgården. Efter Stockholmslagets seger i måstematchen i Globen i onsdags får Skellefteå en andra chans att avgöra, nu på hemmaplan i den sjätte matchen på fredagskvällen.

Rosén var en av guldhjältarna 2015 när Växjö besegrade Skellefteå i finalserien. Kanske vill den före detta AIK-spelaren möta Djurgården den här gången?

- Det spelar ingen som helst roll, båda lagen har sina specifika uppsidor som man måste se upp med. Det är två otroligt skickliga och bra lag. Vi tar dem vi får, säger han.

Spelsugen

Robert Rosén, som gjort tre mål på sex matcher i slutspelet, är extra spelsugen då Växjöstjärnan missat de tre senaste matcherna på grund avstängning efter en huvudtackling på Malmös back Jens Olsson. Den spelskicklige centern brukar inte hamna i såna situationer.

- Det var lite oväntat för egen del också, men så är det och nu är det överstökat. Jag är otroligt spelsugen och ser verkligen fram emot det här.

ANNONS
TT

Fakta: Så fortsätter slutspelet

Semifinaler:

Fredag, match 6: Skellefteå–Djurgården (19.30).

Söndag, eventuell match 7: Djurgården–Skellefteå (18.30).

Finalserien:

17 april, match 1: Växjö–Skellefteå/Djurgården (19.30).

19 april, match 2: Skellefteå/Djurgården–Växjö (19.30).

21 april, match 3: Växjö–Skellefteå/Djurgården (15.15).

22 april, match 4: Skellefteå/Djurgården–Växjö (15.00).

24 april, ev match 5: Växjö–Skellefteå/Djurgården (19.30).

26 april, ev match 6: Skellefteå/Djurgården–Växjö (19.30).

28 april, ev match 7: Växjö–Skellefteå/Djurgården (15.15).

ANNONS