Vancouver bröt lång förlustsvit

Efter sju raka förluster fick Vancouver en efterlängtad seger i NHL-ishockeyn, med 5–2 mot Chicago. Både Alexander Edler och Henrik Sedin gjorde mål.

|

- Det är alltid kul att spela mot dem. De är bra och skickliga, och man måste se upp med vem som är på isen. Det kändes bra att ta två poäng, säger Edler, enligt lagets Twitter.

Edler inledde målskyttet i matchens åttonde minut, och satte även 4–1 i andra perioden.

Henrik Sedin stod för 2–1-målet, framspelad av sin bror Daniel Sedin, och en assist. För Henrik Sedin var det första målet sedan i mitten av november.

Hjälpte inte till

Publiken fick många mål för biljettpengarna när New York Islanders mötte Tampa Bay. Trots att Anthony Beauvillier, Anders Lee och Ryan Pulock gjorde två mål var för hemmalaget segrade gästande Tampa Bay med hela 7–6.

Victor Hedman var en av målskyttarna, och såg till att Tampa Bay drog ifrån med 3–1 i första perioden.

Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij fick jobba hårt, med 35 räddningar. Islanders var nära att gå i fatt när laget i sista perioden stod för tre mål på lika många minuter.

- Det var nog tio minuter där vi verkligen inte hjälpte honom, säger lagkamraten Brayden Point till Tampa Bay Times.

Karlsson inte med

I New York Rangers stod svenskar för alla mål i mötet med Philadelphia. Jesper Fast gjorde två mål, och Mika Zibanejad ett. Men Philadelphia var snäppet vassare och vann med 4–3, med mål av bland andra Oskar Lindblom.

Det är Rangers tredje raka förlust. Målvakten Henrik Lundqvist, som skadade sig i slutet av senaste matchen, var ersatt av rookien Alexander Georgijev.

Ottawa förlorade mot Edmonton med 6–2. Ottawas lagkapten Erik Karlsson avstod för andra matchen i rad från att spela. Han och frun Melinda Karlsson förlorade nyligen sitt barn som skulle ha fötts i april, har paret berättat på Instagram.