Veteranen avgjorde med "Foppa"-mål

Han drog i gång sitt lag och avslutade med ett spektakulärt "Foppa"-mål. Skellefteåveteranen Jimmie Ericsson, 38, är fast besluten att göra sin comeback guldkantad.

ANNONS
|

Den första semifinalen i SM-slutspelet blev Jimmie Ericssons stora kväll.

Avgörandet i förlängningen mot Djurgården var spektakulärt.

Han slog till med ett "Foppa"-mål efter 10.12 av förlängningen.

Åkte sig igenom hemmaförsvaret och avslutade med att dra pucken från forehand till backhand och slå in den med en hand bakom hemmamålvakten Adam Reideborn.

"Inga alternativ"

Som det där klassiska Peter Forsberg-målet från OS i Lillehammer 1994. Eller Kenta Nilsson i VM Globen 1989.

- Jag får varva upp ganska bra med fart, det blir give and go-spel med Bud (Holloway) och Adam (Pettersson) och Adam klackar till mig mellan backarna. Jag kommer i en ganska bra hastighet, får över keepern på min forehand och har egentligen inte så många mer alternativ än att gå backhand.

ANNONS

- Det kanske inte behöver vara en enhandsbackhand, men man är gammal och har lite svårt för att svänga, sade han om segermålet.

Det var andra gången han sänkte ett Stockholmslag i förlängning på Hovet i SM-semifinal. Han gjorde detsamma för sex år sedan mot AIK.

Dessutom hans andra mål för kvällen.

Ericsson gav laget nytt liv vid underläge 0–2 mitt i matchen. Ett snabbt skott efter ett slarvigt hemmauppspel överraskade Reideborn.

- Vi var väldigt missnöjda med vår egen prestation, hur vi åkte skridsko och hur vi egentligen satte oss själva i skiten hela tiden. Jag tycker det blir bättre i andra och vi får en push efter 1–2-målet.

Sen kvittering

Skellefteå vände till 3–2 efter mål av Pär Lindholm och Oscar Möller.

Djurgården kvitterade bara 1.46 före full tid genom Linus Hultström.

Sedan slog Ericsson till.

ANNONS

Han fick inget nytt kontrakt efter förra säsongen och knäproblemen. Men Jimmie Ericsson jobbade sig tillbaka och fick en ny chans i mitten av säsongen.

Nu har han varvat upp ordentligt och kan bli guld värd:

- Det är bara fyra lag kvar och att vinna är fortfarande mitt mål, sade matchhjälten.

För Djurgården och de 8102 åskådarna på läktarna var det en tuff förlust i första semifinalen sedan finalåret 2010. Markus Ljungh och Jonathan Davidsson hade gett laget den perfekta starten med 2–0-ledning och Djurgården tryckte på för ännu mer.

Efter kvitteringen tändes hoppet på nytt.

- Det är givetvis surt, men man får inte bli för hög vid seger eller för låg vid förlust. Det är ett maratonlopp och först till fyra segrar, sade tränaren Robert Ohlsson.

Nästa match spelas på torsdag i Skellefteå, som då dessutom får tillbaka Joakim Lindström efter avstängningen.

ANNONS
TT
ANNONS