Vetlanda kvitterade kvarten mot Hammarby

Vetlanda klamrar sig fast i SM-kvartsfinalen i bandy mot Hammarby. Patrik Johansson gjorde tre mål på väg fram till 7–5 på hemmaplan, 2–2 i matcher och en avgörande drabbning på söndag.

|

Det svänger om bandykvartsfinalen mellan Hammarby och Vetlanda.

Smålandslaget föll med 2–11 i Stockholm i den tredje matchen men skakade av sig storförlusten till det fjärde mötet i bäst av fem och vann med 7–5.

Smakstarten hjälpte till – och det var kaptenen som fixade den: efter 24 sekunder satte Johan Löfstedt 1–0 bakom Hammarbymålvakten Patrik Hedberg.

När sedan Patrik Johansson fyllde på med 2–0 och 3–0 – han gjorde även 6–3 – innan matchen nått halvvägs in i första halvlek hade Vetlanda lagt segergrunden.

- Vi pratade om det innan: "De kommer inte att ha energi att spela så bra igen". Och vi kände oss jäkligt starka, säger Johansson till Radiosporten.

Jesper Jonsson reducerade tre gånger för Hammarby och målet fram till 5–6 i 78:e minuten skapade ordentlig nerv i Sapa arena på Tjustkulle. Hemmalaget kunde dock hålla undan och i 90:e minuten satte Joakim Andersson 7–5.

Hammarbys avstängde VM-anfallare Christoffer Fagerström avtjänade sin andra match av tre utanför laget, men det tuffa spelet fortsatte. I andra halvlek tog domaren Mikael Hillerius tre utvisningar för våldsamma slag.

Den femte och avgörande kvartsfinalen spelas på Zinkensdamms IP i Stockholm på söndag.

- De är jättebra däruppe men en sån här match ger oss självförtroende. Vi får se vad vi kan hitta på, säger Patrik Johansson.