Hemmahoppet Kyrgios utslagen i Australien

Temperamentsstinna hemmahoppet Nick Kyrgios är utslagen i Australian Open i tennis. Den 22-årige australiern förlorade en underhållande och tajt åttondelsfinal mot världstrean Grigor Dimitrov, Bulgarien.

ANNONS
|

För ett år sedan var huvudstadssonen från Canberra Nick Kyrgios hårt kritiserad i herrsingelturneringen av årets första grand slam-turnering. Utan tränare, och med ett tröstlöst kroppsspråk och beteende, åkte han ut redan i den andra omgången.

2018 har Kyrgios inlett klart bättre och under den första veckan av Australian Opens huvudturnering har han återvunnit den sportfanatiska australiska hemmapublikens stöd. Men på söndagen spelade han sin sista match för den här gången i Melbourne Park.

Skrällspelare väntar

Kyrgios och åttondelsfinalmotståndaren Grigor Dimitrov bjöd på mycket underhållande tennis på centercourten Rod Laver Arena. Tre av matchens fyra set fick avgöras i tiebreak med den bulgariske världstrean som segrare. Matchen var över efter tre timmar och 26 minuters spel och setsiffrorna 7–6 (7–3), 7–6 (7–4), 4–6, 7–6 (7–4) till Dimitrovs fördel.

ANNONS

I kvartsfinal väntar nu den 49-rankade britten Kyle Edmund som besegrade Andreas Seppi, Italien, i sin åttondelsfinal. Den oseedade Edmund förlorade första setet, men tog därefter hem matchen med siffrorna 6–7, 7–5, 6–2, 6–3.

Världsettan Rafael Nadal är också klar för kvartsfinal efter att ha besegrat argentinaren Diego Schwartzman i fyra set. Den fyra timmar långa matchen blev hård för Nadal. Efter att spanjoren vunnit första set med 6–3 kvitterade Schwarzman när han tog hem ett jämnt andra set med 7–6 (7–4). Därefter vann favorittippade Nadal de nästkommande seten med siffrorna 6–3, 6–3. Nu väntar kroatiske världssexan Marin Cilic i kvartsfinal.

Wozniacki imponerar

På damsidan är Caroline Wozniacki är vidare och befäster positionen som en av titelfavoriterna. Den danska världstvåan körde över 21-rankade Magdaléna Rybáriková, Slovakien, med klara 6–3, 6–0, i en match som var över på drygt en timme.

Wozniacki kommer nu möta 39-rankade Carla Suárez Navarro i kampen om en plats i semifinalen. Spanjorskan vann med 4–6, 6–4, 8–6 över Anett Kontaveit, Estland, i sin åttondelsfinal.

TT-AFP
ANNONS