Zaar historisk segerskytt för hett Rögle

Ett viljestarkt Rögle skrällde i SHL och slog Frölunda på bortarink för första gången på 24 år. Daniel Zaar gjorde segermålet 2–1 med 1.05 kvar att spela, när han kom fri med Frölundas målvakt Johan Mattsson.

ANNONS
|

Före tisdagens match var Rögles senaste bortaseger mot Frölunda daterad 13 mars 1994. Drygt en månad senare föddes Daniel Zaar, som nu är en viktig forward i Ängelholmslagets uppställning. Men Rögles segerlösa svit i Göteborg stannade vid 15 matcher.

- Vi snackade lite om det innan matchen, faktiskt. Det är lite sjukt, säger Daniel Zaar om den udda bakgrunden som gav ett skadedrabbat Rögle "allt att vinna" i Scandinavium.

ANNONS

Det blev en jämn match en bit under spelmässig toppklass, där Rögle tidigt visade lite hetare vilja än Frölunda.

- Vi ville verkligen vinna den här matchen. Det är en rolig match att spela, säger Zaar.

Trubbigt Frölunda

Frölunda visade oskärpa både defensivt och i anfallsspelet. Johan Mattsson i hemmamålet släppte in Olle Liss skott ur dålig vinkel till 1–0 för Rögle lite väl enkelt, men räddade sitt lag vid flera tillfällen senare. Ända tills Daniel Zaar blev helt ensam med Mattsson när bara drygt minuten återstod.

- Jag blev väldigt fri, konstaterar Zaar och berömmer kedjekamraterna Ted Brithén och Leon Bristedt.

Hemmalagets kollektiva försvarsspel var inte som bäst där. Men tränaren Roger Rönnberg var totalt sett mest besviken över Frölundas trubbiga offensiv. Backen Jonatthan Sigalet gjorde enda målet, 24 sekunder efter Rögles 1–0 i slutet av första perioden.

ANNONS

- Rögle gör en väldigt bra bortamatch. De får ner farten på oss och tråkar ut oss lite grann, tycker jag, i två perioder. Vi får väldigt korta anfall och svårt att ta oss in framför mål, säger Rönnberg och är missnöjd med Frölundas mentala inställning.

- Det går långsamt i fem mot fem och ännu långsammare i vårt powerplay, resonerar Rönnberg kritiskt.

Rögle vasst borta

Rögle, som startade SHL-säsongen riktigt svagt, har hittat formen och avancerat till en plats i mitten av tabellen. Särskilt imponerande är att Rögle nu vunnit fem av sina sex senaste bortamatcher. Det tyder på taktisk och mental styrka.

- Vi har hittat en trygghet i vårt spel, där vi litar på varandra, säger Daniel Zaar och gläds särskilt åt att Rögle "studsade tillbaka" så snabbt efter förlusten mot Timrå i lördags.

ANNONS
TT
ANNONS