Zlatan klackade in mål nummer 500

Trots förlust blev matchen mot Toronto historisk för Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy. Strax före halvtidsvilan satta "Ibra" sitt femhundrade mål i karriären.

|

I matchminut 43, med ett underläge med tre mål mot noll, gör Zlatan sitt femhundrade mål i karriären.

Och han gör det med den äran. Efter en lång passning från Jonathan dos Santos fick Zlatan publiken att tappa hakan, genom att klacka in bollen mer eller mindre bakom sin egen rygg.

Till och med Toronto FC:s hemmapublik gav honom stående ovationer.

Andra halvlek inleddes starkt av LA. I matchminut 54 reducerade norrmannen Ola Kamara och två minuter senare kvitterade Rolf Feltscher.

Men det räckte inte. Torontos Jonathan Osorio gjorde först 4–3 och på övertid satte Jay Chapman 5–3.

I och med 500-målet sällar sig "Ibra" till en illuster skara fotbollsspelare.

Bara 28 manliga spelare uppges ha gjort 500 mål eller mer, i klubb- och landslagsmatcher räknat, enligt organisationen RSSSF som samlar fotbollsstatistik från hela världen. Och bara två nu aktiva spelare förutom Zlatan har tagit sig över den magiska gränsen: Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

Bara en annan svensk på herrsidan har lyckats med stycket att göra över 500 mål under sin karriär – Gunnar Nordahl.

Torontos mål i första halvlek gjordes av Víctor Vázquez Solsona, Jozy Altidore och Sebastian Giovinco.