Pärson får två halva träningar

ANNONS
|

OS-arrangörerna tvingas ta till okonventionella lösningar för att rädda de alpina tävlingarna.

Det blir störtloppsträning på måndagen för Anja Pärson och kollegorna. I två halva åk.

Whistler badade i sol på söndagsförmiddagen. Men att även söndagens träningschans skulle försvinna för störtloppsdamerna var ändå väntat. En mix av regn och snö under hela lördagen och natten mot söndagen gjorde att arrangörerna var chanslösa att hinna få backen klar i tid.

Det innebär att störtloppsdamerna fortfarande inte kunnat träna i OS-pisten, ett måste för att farttävlingarna ska kunna bli av.

Krockar med herrarna

Enda chansen att träna inför onsdagens störtlopp blir nu troligen två åk på måndagen. Ett i övre delen och ett i nedre delen, med herrarnas störtloppstävling emellan.

ANNONS
- Det är inte optimalt, men det är ju lika för alla, konstaterar damernas förbundskapten Ulf Emilsson.

Att det bara blir två halva träningslopp och att det troligtvis inte blir någon officiell träning på tisdagen är goda nyheter för benskadade Lindsey Vonn. Men också för svenska debutanten Kajsa Kling, som ännu på söndagen var sängliggande med en rejäl förkylning.

- Det här ökar ju hennes chanser, säger Emilsson.
Pressat schema

Nu väntar ett pressat tidsschema i veckan som kommer, med herrarnas störtlopp och superkombination på måndag respektive tisdag, följt av damstörtlopp och superkombination onsdag respektive torsdag.

Och redan på fredag respektive lördag ska herrarna och damerna sedan köra super-G. Om vädret håller i sig.

- Det börjar bli tajt nu, så vi har nog inte sett den sista okonventionella lösningen, säger Ulf Emilsson.
ANNONS