FLYGER FRAM. Rikard Nilssons (röd tröja) Gauthiod går som tåget just nu, och med åtta raka segrar är laget formstarkast av de fyra som utgör toppkvartett i division 2 Norra Götaland.
FLYGER FRAM. Rikard Nilssons (röd tröja) Gauthiod går som tåget just nu, och med åtta raka segrar är laget formstarkast av de fyra som utgör toppkvartett i division 2 Norra Götaland.

Rikard en trollkarl utan hokus-pokus

Fem omgångar återstår i rekordjämna division 2 Norra Götaland. Formstarkast i tätkvartetten är Rikard Nilssons Gauthiod. – Fotbollsmässigt är det inget hokus-pokus, säger den spelande succétränaren.

ANNONS
|

Det började den 30 juni med 2-1 mot Vänersborgs IF på Vänersvallen, ironiskt nog den klubb som jobbade hårt för att knyta till sig Rikard Nilsson när han bestämde sig för att flytta hem från Norge och Levanger.

Istället var det Gauthiod som vann dragkampen om Nilssons tjänster, och nu är det så mycket Grästorp det kan bli för en som bor i Trollhättan.

– Jo, det stämmer, jag spenderar 15 timmar om dagen här, säger han.

Förklaringen stavas jobb på skolan, i den lilla tätorten med i runda tal 3000 invånare, belägen ett par crossbollar från hemmaarenan Lunnevi.

– Men det beror på vem du frågar, jag behöver nog bara en för att nå dit, skojar Rikard.

ANNONS

Tränaruppdraget fick han ta över redan efter två omgångar, när Joakim Jensen fick sparken, och Gauthiod har sett till att förlänga kontraktet med honom, och som nu sträcker sig över 2019.

Fattas bara annat, åtta raka segrar har satt laget i pole position inför den högintressanta avslutningen.

Vägen dit har varit enkel och utan krusiduller, om vi ska tro Rikard:

– Fotbollsmässigt är det inget hokus-pokus, jag har en klar bild över hur jag vill att vi ska uppträda, grundspelet ger oss tryggheten i spelet.

Och han påpekar att det hela tiden är laget före jaget:

– Individualisterna har fått rätta in sig i ledet.

Om det blir även en nionde seger i följd vet vi på lördag, för motståndet svarar Nordvärmland, och Gauthiod-tränaren passade på att spionera på blivande motståndaren i söndags mot Skoftebyn (2-2).

– Vi måste se till att sätta fart på bollen, skulle det bli en fysisk match blir uppgiften svårare.

Fakta: Gauthiods långa svit av segermatcher

Vänersborgs IF 2-1

FBK Karlstad 5-0

Lerum 2-1

Lidköping 1-0

Skoftebyn 1-0

Stenungsund 2-0

Vårgårda 3-1

Karlstad BK 3-0

Lagets återstående matcher:

Nordvärmland (H)

Vänersborgs FK (B)

Grebbestad (B)

IFK Uddevalla (H)

FC Trollhättan (B)

ANNONS