Seger för Viktor i Skövdes natt-OL

Påskhelgen är av tradition en stor orienteringshelg. Torsdag och fredag inleddes OL-högtiden med tävlingar i Skövde respektive Skara.

ANNONS
|

"Häxjakten" inledde orienterarnas påsktävlingar på skärtorsdagen.

Terrängen runt Billingehus i Skövde passar bra för nattorientering med ett rikt stigsystem samt växlande kupering.

Bitvis är det djupa raviner som gör att man måste vara särskilt noga med vägvalen för att inte tappa höjd och tvingas klättra uppför branta sluttningar.

Viktor Wassén, Vänersborgs SK, tog årets första seger som nybliven junior. Han tog ledningen redan vid den första av banans 18 kontroller och trots två misstag i mitten på banan var han ohotad.

Differensen till tvåan Waldemar Andersson från OK Roslagen var över två och en halv minut på den 6,3 km långa banan.

ANNONS

Ungdomsklasserna tävlar i FIVE-O där påskens alla fem tävlingar ingår och som avslutas med jaktstart på Vikingaträffen.

Eskil Tryggö, Trollhättans SOK, lyckades bäst av de lokala löparna på den inledande nattetappen med en fjärdeplats i klassen H16.

Långfredagens sprintdistans avgjordes i park- och villaområden i utkanten av Skara. Det var snabblöpt och omväxlande där lätt orientering på gator och gångvägar varvades med sträckningar i skogsdungar.

Banorna var korta med segrartider omkring 12-15 minuter och med många kontroller.

Den stora utmaningen är att snåla in på löpmetrarna och samtidigt behärska alla riktningsförändringar som banläggaren skapat.

Eskil Tryggö, Trollhättans SOK, blev sexa i den hårda H16-klassen distanserad med en och en halv minut av Elias Jonsson, Nydalens SK Norge, på den 2,5 km långa banan med 18 kontroller.

Elias leder nu FIVE-O efter två tävlingar.

ANNONS