Jerker Axelsson var snabbast i den andra SM-deltävlingen, men frågan är om han också kommer att utses till vinnare. Besked kommer från Svenska Bilsportförbundet.
Jerker Axelsson var snabbast i den andra SM-deltävlingen, men frågan är om han också kommer att utses till vinnare. Besked kommer från Svenska Bilsportförbundet.

Spänd väntan för Jerker Axelsson

Vem vann egentligen den andra SM-deltävlingen i rally, tidigare i år? Jerker Axelsson väntar spänt på beslutet från Svenska Bilsportförbundet.

ANNONS
|

För snart två månader sedan kördes den andra deltävlingen i rally-SM i Östersund.

Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, såg ut att gå mot en solklar seger när han och två andra förare blev hindrade på den sista sträckan.

Först fick de ideal-tid, det vill säga en tid som motsvarade de andra sträcktider de kört på, och i det läget vann Jerker rallyt.

Då överklagade flera andra förare och hävdade att det var en så kallad ”race-incident”, och att tiderna skulle gälla.

Överklagade

Tävlingsledningen beslutade då att de verkliga tiderna gällde, vilket fick Jerker och de två andra att rasa i resultatlistan.

ANNONS

Vilket fick till följd att de tre i sin tur överklagade till Svenska Bilsportförbundet.

Christer Landén på juridiska utskottet berättar:

– Vi tog ett beslut för drygt två veckor sedan men vi har ännu inte meddelat berörda parter.

Det ska göras senare i denna vecka, varför fortsättning följer.

Den gångna helgen drog även Västkustcupen i folkrace igång, med första deltävlingen på Sotenäs.

Lilla Edets Stefan Ivarsson var hetast denna dag bland seniorerna och körde till sig segern i A-finalen. Det var stökigt i början på finalen, men med list och taktik kunde Stefan se till att vara först över mållinjen.

Övertygade

Bland juniorerna övertygade Kevin Eriksson, SMK Trollhättan. Han vann alla tre kvalheaten, och kunde sen köra säkert hem finalen.

Klubbkompisen Andreas Eriksson såg till att även bronset i finalen hamnade i SMK:s ägo.

Två andraplatser i finalerna blev det för Stefan Eriksson, SMK Trollhättan, i B-finalen medan Mats Roos, Dals MK körde in som tvåa bland veteranerna.

Stig Blomqvist var en av de första som anmälde sig till Midnattssolsrallyt, när anmälan öppnade till årets rally. Tävlingen körs mellan den 24 och 27 juni, där Västerås på nytt blir centralort.

I skrivande stund är 105 förare anmälda, två av dem från området: Peter Bäckström i en Saab 99, och Bengt Dahlberg i en Citroen.

ANNONS

Till helgen avgörs Aleknixen, i skrivande stund med 120 förare anmälda.

Det är ett rally med två sträckor på grus, vilka ska köras två gånger, och totalt blir det 15 kilometer.

Av antalet anmälda märks det att många är sugna på att testa bilen efter en vinter i garaget.

ANNONS