Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Glädje i IFK Vänersborg som besegrade Sirius "efter en dag på jobbet", enligt TTELA:s sportchef Toni Andersson.
Glädje i IFK Vänersborg som besegrade Sirius "efter en dag på jobbet", enligt TTELA:s sportchef Toni Andersson.

En dag på jobbet gav storseger för IFK mot Sirius

Förra säsongen hade IFK Vänersborg spelat ihop 25 poäng efter 20 matcher och landade till slut på 28. Efter lika många matcher nu har man 24 poäng, de två senaste planenligt erövrade på onsdagskvällen hemma i Arena Vänersborg mot Sirius som balanserar mellan att klara sig kvar utan kval alternativt motsatsen.

KOMMENTAR
Det var ingen stor match av det blåtröjade hemmalaget, en dag på jobbet skulle man kunna säga, men det räckte gott och väl mot en motståndare som inte förmådde hota särskilt ofta.
Framförallt avslutade man ju på ett mycket imponerande sätt. Joakim Hedqvist bättrade på sitt målfacit med att spräcka nollan och när Sergej Lomanov två minuter senare prickade in tvåan kunde Vänersborg luta sig tillbaka en smula, spela på säkerhet och känna trygghet med en tvåmålsledning.
Sedan satte Nikita Ivanov 3-0, snyggt framspelad av Lomanov, strax före halvtidsvilan.

En skön ledning i paus för IFK, en trist avslutning på den första akten för Lars Fall & co som dock skulle komma tillbaka i matchen. Det blev snabbt både 3-1 och 3-2 och hemmalaget var lite skakat. Men med Joakim Hedqvists 4-2-mål följde sedan en islossning som man sällan ser.
Komfortabel seger till slut för Kamraterna, som stärkte sin slutspelsplats i och med att Vetlanda överraskande nog föll i ABB Arena mot Tillberga. Avståndet ner till Vetlanda under slutspelsstrecket är nu hela sex poäng.

Sex omgångar återstår av totalt 26 i elitseriebandyn och tabellen ser ut ungefär som man kunde tänka sig innan seriestart med ett par undantag, Edsbyn ligger bland de fyra främsta på VSK:s bekostnad och Broberg Söderhamn har några fler poäng än väntat.
Under strecket är i nuläget Gripen Trollhättan, Tellus och Kalix fast medan Tillberga och Sirius slåss om att undvika den återstående platsen som betyder kvalspel för nytt kontrakt.
Gripen har fyra segrar så här långt, samtliga mot lagen under strecket. Två mot jumbolaget Kalix, en vardera mot Tillberga respektive Tellus. Och så har man det där krysset hemma mot Västerås som väckte stor uppmärksamhet när det skedde.

Gripens poängskörd hittills (nio) är betydligt bättre än förra säsongen (tre poäng då), men ändå inte mer än knappt godkänd. Hedersamma förluster är väl okej i måttlig omfattning, men inte med regelbundenhet. Lagets största problem kvarstår, nämligen att få fart på offensiven, på målskyttet. Bara två och ett halvt mål inprickat i snitt per match är för dåligt och inte blev det ju bättre av att näst bäste målskytten Johan Grahn gick sönder härförleden och missar resten av säsongen.
Tur då att Adam Rudell levererar i en smått makalös omfattning, 23 mål hittills, när resten av spelarna inte gör det. Närmast Rudell och Grahn (13 mål) ligger Eetu Peuhkuri på sex fullträffar.

Det var en massiv idrottskväll på den lokala arenan under onsdagen med IFK-match i bandyns elitserie, dubbla hockeymatcher (THC i alltvåan, VHC i fortsättningsserien division 2 Södra vår), KFUM Trollhättans damer lirade derbymatch i Uddevalla mot Kroppskultur och IBK Vänersborgs herrar mötte Backadalen borta i innebandyettan.Andersson

MEST LÄST