Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

TTELA:s sportchef Toni Andersson kommenterar kvällens toppfight i bandyallsvenskan tillsammans med damlandslagets förbundskapten Magnus Nordin.

Följ dramat på ttela.se i kväll

I kväll sänder TTELA-sporten toppfighten Gripen-LAIK på ttela.se. Fyra omgångar återstår i det getingbo som kallas bandyallsvenskan.

Spetsa öronen och lyssna riktigt noga, hör ni något som surrar så är det säkert ljudet från det getingbo som allsvenskan i bandy utgör.

När bandyns seriemakare slog sina kloka huvuden ihop, satte tummar och pekfingrar på hakan, lade pannorna i djupa veck och funderade likt professor Balthazar blev resultatet efter många tankevurpor riktigt bra.

Två allsvenskor blev en och den sportsliga succén var given.

Bort med ojämna, ointressanta matcher där 10-1 var vanligare än 5-5, och in med täta, tuffa, oförutsägbara matcher där alla slår alla eller åtminstone tar poäng av varandra.

Med fyra omgångar kvar att avverka av totalt 22 har vi ett resultat. Eller rättare sagt, långt därifrån. Toppstriden och jakten på en plats i elitserien nästa säsong är öppnare än hundra böcker tillsammans.

Visserligen ser Hallands bandystolthet Frillesås BK (30 poäng) ut att kryssa sig mot serieseger och en nödvändig upprustning av nerslitna Sjöaremossen – vilket skulle vara det fräckaste som hänt i bandy-Sverige i modern tid! – och gamla anrika Falu BS verkar lika säkert lägga beslag på en av de två kvalplatserna som tabelltvåa på 27 poäng.

Men resten av lagen, höll jag på att säga, gör upp om den andra kvalplatsen på vilken Gripen Trollhättan BK just nu prenumererar. Peter ”Prinsen” Karlsson och hans mannar har 23 poäng, liksom LAIK, sedan följer i tur och ordning Peace & Love (Borlänge) på 22, Nässjö på 21 och Ljusdal på 19.

Med andra ord – fem lag som slåss om en plats! Snacka om dramatik och jag törs nästan garantera att den femkampen inte avgörs förrän i sista omgången den 24 februari då Gripen på konstisbanan i Åby avslutar mot Åby Tjureda IF, av alla lag i världen.

Den bandyallsvenska spurten inleds redan i kväll då Gripen hemma i Slättbergshallen tar emot LAIK i en match, där kapten Markus Hillukkala & co har revansch att utkräva för förlusten i Sparbanken Lidköping Arena i början av säsongen.

Men det lär bli tufft, allra helst som GBK har vacklat betänkligt på sistone – ynka en poäng på de tre senaste matcherna.

Som tur är har toppkonkurrenterna slagit varandra vilket bidragit till att Gripen alltjämt finns med ”där uppe”.

Matchen i kväll kan ni som har en plusprenumeration se på ttela.se. Det blir nämligen premiär för oss på TTELA-sporten att direktsända Gripen vilket vi är glada och stolta över att kunna erbjuda våra kunder. Till min hjälp att kommentera matchen har damlandslagets förbundskapten och färske världsmästaren Magnus Nordin lovat att ställa upp.

DIREKT: Gripen - Lidköpings AIK

I dag på morgonen möts Sverige och Ungern i VM-kvartsfinal. På tal om oförutsägbara matcher ...