Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

FCT-tränaren Jörgen Ericson och hans mannar har en tuff höst framför sig, tror TTELA:s sportchef Toni Andersson. "FCT är i ett utsatt tabelläge och ­kommer högst troligt att vara det under återstoden av säsongen – om inget magiskt inträffar".
FCT-tränaren Jörgen Ericson och hans mannar har en tuff höst framför sig, tror TTELA:s sportchef Toni Andersson. "FCT är i ett utsatt tabelläge och ­kommer högst troligt att vara det under återstoden av säsongen – om inget magiskt inträffar".

FCT får finna sig i fortsatt fight i botten av tabellen

Den gångna helgens resultat i division 1 Södra gick inte FC Trollhättans väg och när Trestadsderbyt mot IK Oddevold startade på måndagskvällen låg laget på nedflyttningsplats.

KOMMENTAR
Det gör Josef Daoud & co även efter mötet på Edsborg som glädjande nog lockade över 1 000 åskådare. Oavgjort 1-1 var inget högoddsresultat, snarare ganska väntat och exakt det som TTELA-sporten tippade i förhandstexten.
Ett av lågt självförtroende delvis drabbat hemmalag – 0-0 borta mot Höllviken i höststarten var minsann ingen höjdare – visade inte mycket av värde inledningsvis, men med Josef Daouds nick och Carl Lexts skott på returen fick laget en kollektiv energikick och hade chanser för ytterligare ledningsmål.
Men så kom i stället en kalldusch i form av 0-1 genom Victor Mollapolci, som siktade från 25 meter och sköt otagbart i Markus Mäkinens vänstra kryss.
Man brukar ju säga att släkten är värst, och i det här fallet passar uttrycket som hand i handske.
Victor spelade ju som bekant i FCT under två säsonger och blev under en av dessa intern skytteligavinnare (annars har ju Josef Daoud prenumererat på den utmärkelsen i många år).
Med baklängesmålet följde också en spelmässig nedgång för FCT och det fortsatte även i början av den andra halvleken.
Därför kom Fredrik Sundströms 1-1-mål som en ny energi­boost för hemmalaget, ett härligt mittbackssamarbete ­eftersom det var Tommie Veljovic som nickskarvade bollen till målskytten.
Efter kvitteringen fick man känslan av att Oddevold var ganska nöjt med en poäng, medan FCT jagade ett segermål.
Men oavgjort stod sig matchtiden ut och jag skulle vilja påstå att en poäng till vardera laget var extremt rättvisande.
Inget lag var värt att vinna, sam­tidigt som det hade varit grymt med en förlust för endera laget.
FCT är i ett utsatt tabelläge och ­kommer högst troligt att vara det under återstoden av säsongen – om inget magiskt inträffar.
Fjolårets poängmaskiner Robert Bagger och Josef Daoud är skuggor av vad de var då, och med en helt misslyckad sommarjakt efter en kompetent avslutare har FCT ett offensivt bekymmer.
Positivt jämfört med Höllviken-matchen var trots allt att laget skapade ett par, tre riktigt vassa chanser förutom Sundströms mål, men det gäller ju att ha folk som sätter dit dem också.
Tabellen i division 2 Norra Götaland ger getingboet ett ­ansikte.
I topp har Skövde AIK sprungit ifrån – men sen ... Mellan tvåan Karlstad BK, på kvalplats, och tiondeplacerade Örebro Syrianska skiljer faktiskt inte mer än fem poäng.
Och däremellan hittar vi Skoftebyns IF, tre poäng efter KBK, och Vänersborgs FK, fyra poäng efter.
Det märkliga är ju att söderns charmörer har passerat VFK och efter ett tidigare degraderingshot nu fått vittring på kval. VFK å andra sidan sjunker sakta, sakta som ett sänke i tabellen och har bara vunnit fyra matcher av de 15 senaste.
Anmärkningsvärt med tanke på insatsen i Svenska cupen förra veckan då ju allsvenska Jönköpings Södra skickades ut i kylan.Andersson

MEST LÄST