Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

GBK och IFK har en del att fundera över

Derby och genrep i en och samma match. Ibland får våra bandystoltheter i Tvåstad, Gripen och IFK, till det. Fredagskvällens fight i Slättbergshallen blev i och för sig aldrig någon riktig fight, klasskillnaden var långa stunder påtaglig.

9-3 till IFK i en match där egentligen inget av lagen imponerade nämnvärt, inte ens vinnarlaget. Kamraterna vann stort utan att förta sig och det säger väl en hel del om vilken standard Gripen håller just nu.

Vill man ändå försöka finna ljuspunkter rent resultatmässigt så var det ett litet fall framåt jämfört med mötet i Vänercupen tidigare i höst, 12-3 slutade den matchen.

Nu hängde Gripen för all del med ganska bra under den första dryga kvarten – IFK hade ett par lägen som David Erkenborn i målet avstyrde, Tony Eklind hade en bra hörna åt andra hållet. GBK hade också ett mycket snyggt anfall som definitivt var värt ett bättre öde än en resultatlös hörna, det var ex-Villapolarna Johan Karlsson och Linus Rönnqvist som spelade sig igenom IFK-försvaret utan att kunna sätta pricken över i:et.

Men när väl Felix Pehrson prickat in den första målbollen rann det iväg i protokollet och Vänersborg vann en mycket enkel och komfortabel seger.

Mycket tack vare ett stundtals mer än lovligt virrigt försvarsspel från hemmalagets sida vilket måste ge tränaren Magnus Nordin och hans assistenter en hel del huvudbry.

Nio insläppta mot Vetlanda i Sapa Cup i söndags, nio baklängesmål mot IFK i går.

Å andra sidan är ju inte det här några lag som Gripen ska vara i närheten av när det blir allvar i elitserien.

IFK Vänersborg då?

Ja, efter en seger på de åtta senaste matcherna – mot norska Ready i World Cup – satt naturligtvis en storseger mot Gripen lika skönt som att sjunka ner i en behaglig fåtölj.

Nyförvärven Felix Pehrson och Ilari Moisala, omgjord från libero till vänsterback, svarade för strålande insatser. Det gjorde även David Borvall i mål i den första halvleken, men ett par GBK-mål efter pausen såg inte otagbara ut.

Men det är fortfarande så att en handfull kamratspelare letar efter formen.

Johan Koch, Joakim Hedqvist och Christoffer Fagerström är långt ifrån det vi såg av trion under förra säsongen, och det är ju i sammanhanget väldigt tunga pjäser som måste kunna, och bevisligen kan, betydligt bättre.

I Gripen är det inget konstigt att Tony Eklind är ett hot, men i matcher mot lag av Vänersborgs kaliber är han också det enda reella hotet med sin snabbhet, teknik och målfarlighet.

Knappt en vecka återstår till premiären och jag tycker att såväl IFK som GBK har en del att fundera över.

Trollhättesonen Kristian Karlsson imponerade stort när World Cup i bordtennis drog igång i Halmstad på fredagen. 4-1-seger mot såväl Gao Ning, Singapore, och William Henzell, Australien, ger honom en plats i dagens åttondelsfinal.

Det vore ju så kul om Kristian fick till en riktig fullträff individuellt. Det är han verkligen värd.

Image - 1
MEST LÄST