Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vänersborgs IF spelar i division 2 nästa år. "VIF spelade totalt 26 serie- och kvalmatcher under 2016, vann 16, kryssade i fem och förlorade bara fem. Den senaste förlusten kom i lördags, men blev en seger att minnas", skriver TTELA:s sportchef.
Vänersborgs IF spelar i division 2 nästa år. "VIF spelade totalt 26 serie- och kvalmatcher under 2016, vann 16, kryssade i fem och förlorade bara fem. Den senaste förlusten kom i lördags, men blev en seger att minnas", skriver TTELA:s sportchef.

Härligt att ha fel när allt faller på plats och blir rätt

Tänk vilken glädje man kan känna när det blir rätt fast man har helt fel.

KOMMENTAR

Jag citerar mig själv ur en krönika daterad den 2 oktober efter att Vänersborgs IF bränt läget att i sista omgången greja seriesegern: ”VIF sumpade chansen och det var helt enkelt jäkligt svagt. Nu väntar förvisso kval, men med söndagsmatchen färskt på näthinnan är det svårt att tro på det här gänget”.
Fyra veckor och lika många kvalmatcher senare står vi där med Vänersborgs IF som nyblivet division 2-lag.
Det är bara att ödmjukt falla till föga och säga grattis!
Vi står också här med två Vänersborgsklubbar som 2014 spelade derbyn i division 3, men som nu kommer att mötas i tvåan tre år senare.
Snacka om lyft för fotbollen i Vänersborg.
VIF är uppstickaren, VFK har etablerat sig genom två säsonger i division 2.
Frank Rosendahls manskap visade till slut att VIF är bäst när det gäller, till skillnad mot vad en viss lokaltidning i området konstaterade efter seriens slut.
Jag och kollega Thuresson hade alltså inte särskilt höga ­tankar om det här gänget efter debaclet i serieepilogen.
Men vi är inte sämre än att vi kan ändra oss. Starkt jobbat tycker vi och för egen del glädjer jag mig oerhört över att idogt arbetande föreningsmänniskor som Ingvar Jansson, Ulf Guldbrandsen, Erik Torstensson med flera äntligen fick smaka på den stora segerns sötma.
Och att Frank Rosendahl fick ett kvitto på att han gjort en massa rätt som huvudtränare.
Och kanske framförallt, att trotjänaren och ”Rosas” assistent, den gamle gamängen Hans Adolfson, fick vara med om den här glädjestunden på Framnäs i Lidköping där stadens fotbollsstolthet LFK bara orkade med en 2-1-seger (hade behövt vinna med två måls marginal).
Hans, som ju varit med i VIF i 100 år fastän han bara är 53 ...
Nu väntar garanterat en kapprustning mellan VIF och VFK om epitetet ”bäst i sta´n” och det ­kommer att ta sig olika uttryck.
Inte minst hur klubbarnas respektive spelartrupp kommer att se ut fram i vårdagar när serien sparkar igång.
VIF spelade totalt 26 serie- och kvalmatcher under 2016, vann 16, kryssade i fem och förlorade bara fem.
Den senaste förlusten kom i lördags, men blev en seger att minnas.
Söndagens idrottsliga elitkrock i Trollhättan mellan matcherna FCT-Oskarshamn och Gripen-Tellus inverkade garanterat på publiksiffrorna – bara 628 kom till Edsborg och exakt 100 färre till Slättbergshallen.
De som var där blev knappast begeistrade över det som bjöds.
FCT sumpade chansen till nytt kontrakt redan före slut­omgången genom att återigen kryssa, detta i en slätstruken match där laget sin vana trogen tappade en ledning.
Och Gripen hade fullt sjå att besegra nykomlingen Tellus med uddamålet av tre.
Första fullpoängaren visserligen sedan december i fjol i elitserien, men rapporterna från Slättbergshallen vittnar om en insats som knappast ger upphov till några större glädje­yttringar.Toni Andersson

MEST LÄST