Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Idrottsintensiv helg kryddad med guldglans

Så där ja, nu lägger vi en idrottsintensiv helg med Tvåstadsanknytning till handlingarna som en av de svettigaste på flera år.

På hemmaplan har det varit full aktivitet på de flesta plan, särskilt under söndagen, men även på platser ute i världen.

Jag tänker förstås på Kristian Karlssons bravader i Portugal där han imponerade stort i Europa top 16 och pressade världsfemman, tysken Dimitrij Ovtcharov, till en sjusetare i semi.

Men också på IFK Vänersborgs finska superduo Mikko Lukkarila och Ilari Moisala, som mot alla odds kvalificerade sig för VM-finalen i bandy mot Ryssland i Uljanovsk (förlust 1-6).

Jag tänker dock framförallt på det som hände i Slättbergshallen i Trollhättan där ett uträknat Sverige (0-4) på ett smått ofattbart sätt lyckades vända till 5-4-seger efter tre mål på tilläggstid.

Det är den typen av upplösningar som alla vill se från läktarplats, som alla – i det här fallet – svenska spelare och ledare vill se, men som ingen vill se där hjärtat klappar för Ryssland.

En galen match av ett galet lag där IFK-målvakten Markus Johansson fick förtroendet att stå mellan stolparna i finalen och som tackade för det genom att bland annat parera en straff och storspela även i övrigt.

Lika roligt att vara bandysvensk är det inte när man betraktar A-landslagets insats i Uljanovsk. Utslaget av Finland i semifinalen (2-3) sedan bland annat gamle Sami Laakkonen klappat in en hörna till 2-0-ledning. Fiasko är ordet och nu måste det väl ändå vara dags att bygga ett nytt landslag från grunden, med unga, hungriga grabbar som ersätter de gamla och mätta herrar som faktiskt gjort sitt för länge sedan.

I Arena Älvhögsborg arrangerades i helgen badminton-SM med bravur av TBF och lokalt sett fick vi ett styrkebesked från Gabriel Ulldahl, vänersborgaren som bor i Göteborg och spelar för Påvelund och som varit ljumskskadad hela säsongen.

Han började som kvalspelare, gick hela vägen till final där det också blev seger. Imponerande!

Därmed har unge herr Ulldahl tre SM-tecken i sin prissamling där hemma i lägenheten.

För knappt en månad sedan gick vi mot sämre tider här på TTELA-sporten. Tidningens trycktider förändrades dramatiskt och vi har fått ta emot en hel del kritik och funderingar kring detta från er, kära läsare.

Motiverat och fullt förståeligt.

Tidigare pressläggning är något som vi på TTELA inte råder över, utan är ett beslut på koncernnivå. Det här slår hårt, framförallt mot sportredaktionens möjligheter att hinna få med matcher på vardagskvällar i tidningen.

Många har reagerat på att vi publicerar bandyreferat men inget från hockeymatcherna på onsdags- och fredagskvällar.

Förklaringen är enkel.

Eftersom vi trycker 21.10 nämnda kvällar hinner vi precis få med elitseriematcherna i bandy, slut tidigast 20.55, men inte VHC:s och THC:s matcher som landar någonstans runt 21.15.

Trist tycker vi, men inget att göra åt – åtminstone inte i nuläget. Trycktider har dock ändrats tidigare genom åren och vi håller förstås tummarna för att gå mot bättre tider igen.

Dock ska understrykas att all matchbevakning av någorlunda dignitet finns att läsa i genomarbetade versioner på vår hemsida, ttela.se, samma kväll vilket är en klar förbättring jämfört med tidigare.

Som ansvarig för TTELA:s sportredaktion kan jag försäkra, att ambitionen precis som tidigare är fortsatt hög och att vi gör allt som står i vår makt för att tillgodose era krav och önskemål.

Men ibland kan man inte trolla, inte ens med knäna.

MEST LÄST