Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Sergej Lomanov hade stor show när hans IFK Vänersborg 8-0-besegrade TB Västerås. Sergej gjorde själv fyra mål och assisterade till tre.
Sergej Lomanov hade stor show när hans IFK Vänersborg 8-0-besegrade TB Västerås. Sergej gjorde själv fyra mål och assisterade till tre.

Lomanov-show när IFK utklassade Tillberga

Det blev rena utklassningen när IFK Vänersborg mötte TB Västerås i elitseriebandyn på onsdagskvällen. 8-0 (2-0) slutade matchen.

KOMMENTAR

Ibland är det kul att gå på bandy.
Ibland är det mer än så.
På onsdagskvällen i Arena Vänersborg var det cirkus.
Cirkus maximum.
Med Sergej Lomanov som cirkusdirektör.
Om IFK Vänersborgs ryske superförvärv inte hade presenterat sig riktigt på allvar tidigare inför sin nya hemmapublik, så gjorde nummer 7 det med besked i mötet med TB Västerås.
Sergej styrde och ställde, lekte bandy, skickade iväg passningar som friställde lagkamrater – och gjorde själv fyra av de totalt åtta fullträffarna i 8-0-segern.
Officiellt assisterade han till Joakim Hedqvists 3-0-mål och till Emil VIklunds 4-0, men Sergej Lomanov var också inblandad i 2-0. Hans diagonalpassning till Nikita Ivanov vars hårda isboll från vänster styrdes in av Viklund var måhända aftonens snyggaste fullträff.
Att världens bäste bandyspelare alltjämt är bäst i världen behöver knappast ifrågasättas. Att han från och med den här säsongen spelar i blåvit kamrattröja är alltjämt nästan overkligt.
Men det är en realitet och alla de som har ett hjärta som klappar för IFK Vänersborg borde vara väldigt nöjda och förväntansfulla inför den framtid som komma skall.
Med segern blev IFK nya serieledare på kuppen.
Den ryska touchen var för övrigt påtaglig i Arenan.
Lomanovs landsman i Tillberga, Rinat Shamsutov, var nästan lika magisk med den inte helt oväsentliga skillnaden att han inte gjorde några mål eller passade till några.
Men 43-åringen är precis lika sevärd som han var för tio år sedan, eller tjugo. Förmågan att flyta fram på skridskorna, blicken för spelet, de fantastiska passningarna, hanteringen av klubban (ofta med en hand).
En av elitseriens mest sevärda spelare enligt min bestämda uppfattning.
Efter två raka segrar kändes annars matchen mot Tillberga lite lurig. Västeråsgänget bör ju ha kapacitet att vara med och fightas om en slutspelsplats fram i vårdagar, men då måste man förstås prestera bättre än på onsdagskvällen.
Och ta vara på sina hörnor.
I den första halvleken noterades laget för nio (!) utan att lyckas överlista storspelande David Borvall i hemmamålet.
Jag snackade med "Boris" dagen före match och han berättade då om sin stormatch i fjol mot Tillberga hemma, det var då han räddade tre, fyra frilägen i 5-3-segern.
Borvall började med att tappa en boll till hörna, sedan räddade han ett friläge från Ivan Lebedev. Och gjorde ytterligare ett par, tre räddningar av yppersta klass. Han har verkligen prickat formen lagom tills allvaret startade.
Fortsättning följer på fredag kväll i Sapa Arena i Vetlanda. Det var ju där IFK på försäsongen slog tillbaka VBK med 10-4.
Kan vara gott att ha i ryggen när domaren blåser igång matchen .
Omgångens skräll med stort S: Villa Lidköpings förlust hemma mot Edsbyn. Matchen slutade 3-10 sedan Villa haft ledningen med 3-1.
Tro´t om ni vill.

MEST LÄST