Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Inhopparen Josef Daoud och Skoftebyns målskytt Paul Khajo i en hård luftduell.
Inhopparen Josef Daoud och Skoftebyns målskytt Paul Khajo i en hård luftduell.

Många vill vara med och röra i jordgetingboet

Toppstriden i division 2 Norra Götaland har utvecklat sig till rena jordgetingboet. Eller vad sägs om tre lag på 20 poäng – däribland VFK – och två på 18, FCT och Gauthiod? Spännande va?!

Det kom storpublik (972) för att se det historiskt ­första mötet i seriespel mellan Skoftebyn och FCT på måndags­kvällen.
Vi som var där fick se en rafflande fight, mycket ställningskrig och relativt få riktigt heta målchanser. Utom under tio intensiva slutminuter då lagen bytte chanser med varandra.
Alltså precis så som derbymatcher brukar gestalta sig.

Planens gigant Johan Lundgren i FCT såg till att kvittera Paul Khajos 1-0-mål efter dryga halvtimmen och sedan var det slut på målfabrikationen.
Närmast ett segermål, och klart bäst i den andra halvleken, var FCT men laget hade svårt att komma till avslut och när man gjorde det ven bollarna utanför Michael Källehults målstolpar.

Skoftebyn var taggat till tusen för att lugga storebror på poäng, helst alla tre, och ska känna sig oerhört belåtet med sin insats. Man kommer långt med att kriga i alla situationer, i 90 minuter. Så långt att topplaget, FCT, tvingades släppa värdefulla poäng ifrån sig.
Men jag påminner om vad jag skrev inför säsongen – alla derbymatcher i Tvåstad kommer att öppna för andra lag, Karlstad BK till exempel.

Dagen före slaget på Nysätra tillbringade jag två kvällstimmar på Lunnevi IP i Grästorp och fick se en jämn och ganska dramatisk toppfight mellan Gauthiod och VFK.
Mycket av eftersnacket handlade om domarinsatsen.
Trots att det var en långt ifrån ful match delade domaren Albert Mustafa ut nio varningar, ytterligare två som blev till ett rött kort (David Svensson i hemmalaget) samt ett rött direkt till VFK-backen Vedat Mehmeti.

Ungefär hälften av alla kort var berättigade, definitivt det röda för Mehmeti som tog en handgriplig fight med Albrim Demalijaj, vars gula kort också var befogat. Men generellt sett var det alldeles för många kort för smärre förseelser, vilket självklart påverkar de båda lagen framöver med diverse avstängningar.
Själva matchen då?

VFK började bra, men Gauthiod tog över initiativet, vände 0-1 till 2-1 och hade VFK på gaffeln. Henrik Fridolvssons mannar avslutade dock starkt och förlängde sin förlustfria svit till åtta matcher.
Oerhört imponerande!
Detta trots att laget spelmässigt sett gjorde sin kanske sämsta match för säsongen...

Gauthiod kommer att göra livet surt för många lag som besöker Lunnevi. Med Rickard Nilsson och Peter Mandic – vilka underbara vänsterfötter! – i backlinjen, med ex-FCT-duon Robin Rundström (kapten) och Kenan Mehovic på innermittfältet, med snabba och tekniska ytterspringare i Albrim Demalijaj/Kristijan Nikolla och med Åsebrofostrade Jakob Berg på topp så är Grästorpsgänget definitivt ett lag som kan blanda sig i toppstriden på allvar.

MEST LÄST