Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Sportchefen Toni Andersson presenterar den nya fotbollssajten, TTELA-fotboll. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

  Nu finns all fotboll samlad på nya fotbollssajten

  Vår satsning på livesänd sport i allmänhet och fotboll i synnerhet nu under sommarhalvåret har blivit en stor succé på webben. Inte minst det fokus vi har satt på damfotbollen i området där ju Skoftebyns IF försvarar division 1-färgerna.
  Nu tar vi nästa steg för att uppmärksamma den lokala fotbollen – lanseringen av nya fotbollssajten ”TTELA-fotboll”.

  När den så småningom är helt utbyggd ska man kunna läsa om alla seniormatcher på A-lagsnivå som spelas av lagen i de fyra kommuner som vi bevakar.

  Plus minst lika mycket till.

  Från allsvenskan och superettan ner till division 6 på herrsidan och ner till division 4 bland damerna.

  Blixtsnabb textrobot

  Detta sker genom en så kallad textrobot som dels formulerar kortreferat från matcherna utifrån de fakta som föreligger, dels gör en kort inför-text med förutsättningarna på matchdagen.

  Faktainformationen kommer från vår samarbetspartner Everysport som har sitt högsäte i Vårgårda. Så fort resultat och målskyttar finns från en match, och en resultatinringare har tryckt på ”spara”-knappen, tar det mindre än en sekund innan referatet ligger på vår fotbollssajt.

  Snabbare än så går det inte att bli.

  Nedslag i lägre serier

  Självklart kommer inte textroboten att ersätta våra riktiga skribenter av kött och blod, utan detta handlar i de flesta fall om matcher som vi normalt sett inte har någon möjlighet att bevaka.

  Vi kommer fortfarande att skriva egna texter från de lägre serierna. Precis som tidigare, men mer i form av nedslag med lite mer text och foto om en utvald match.

  Flikar högst upp på fotbollssajten gör att du själv väljer vilka serier du vill läsa om – texter som då är baserade på fakta och statistik.

  Du kan också klicka på en "tagg" längst ner i artiklarna där ditt favoritlag finns och då få upp allt vi skrivit om det laget den senaste tiden.

  Massor av innehåll

  Våra lag högre upp i seriesystemet hittar du alltjämt under fliken sport, men också på TTELA-fotboll bland övriga matchtexter, reportage, krönikor, fotbollsbloggen och så klart våra direktsända tv-sändningar och rörliga bildreportage.

  Med den här satsningen ska ingen anhängare av en klubb från TTELA:s spridningsområde behöva gå ovetande om resultat, målskyttar, tabell, skytteliga eller förutsättningar.

  I stället kan man logga in på sin mobiltelefon, läsplatta eller dator och få senaste nytt på ttela.se.

  Så häng med på TTELA-fotboll – tidningens fotbollssajt där all lokal seniorfotboll är samlad.