Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Deppigt värre i FCT sedan Grebbestad gjort 2-0 på straff. Johan Lundgren & co får nu ta nya tag, men förlusten kan stå FCT dyrt, menar TTELA:s sportchef Toni Andersson.

Onödigt finalfall som kan komma att stå FCT dyrt

Det blev en i många stycken mycket sevärd seriefinal som utspelades framför våra ögon när Grebbestads IF och FC Trollhättan gjorde upp på Siljevi på lördagsefter­middagen.

Sevärd i så motto, att det var tuffa tag och lite grinigt emellanåt, bra med publik i det strilande regnet och ett spel som långa stunder visade att två av seriens allra främsta stod öga mot öga med varandra.
Spänningen och dramatiken gick heller inte att klaga på.
Som grädde på moset fick vi också se ovanligt många mål, fem stycken närmare bestämt.

Fem fullträffar blev det också när lagen möttes på Edsborg i tidiga vårdagar, problemet den gången för FCT var att Grebbestad gjorde allihop.Problemet i lördags för Tor-Arne Fredheims manskap var att tabellettan även den här gången gjorde fler mål än FCT, men rättvisan i resultatet 3-2 kan verkligen ifrågasättas.
Visst, hemmalaget var lite bättre än ett märkbart tafatt FCT i första halvlek och pausledningen (2-0) var befogad, men kanske ett mål för stor.

Efter halvtidsvilan intog ett uppretat FCT planen och tack vare en lite annan organisation och inhoppare fullpumpade med energi hämtade man ikapp det till synes hopplösa tvåmålsunderläget.FCT skapade chanser på löpande band i en tokoffensiv där en handfull spelare ofta agerade forwards.
Fredrik Sundström till exempel, var nästan mer anfallare än tjänstgörande mittback.
Det hade så när gett utdelning.

Men så fick Grebbestad läget, och med åldermannen Jonas Henriksson i spetsen verkar kustgänget vara specialist på att utnyttja den typen av situationer ”som plötsligt dyker upp”.
Det var spelare med tunga ben och ­bedrövade ansiktsuttryck som lämnade ett regnblött Siljevi, medvetna om att Grebbestad åter skaffat sig en fempoängsmarginal och att Karlstad BK, skulle det visa sig lite senare på dagen, passerade i tabellen och upp på andraplatsen.

Positivt var annars FCT:s agerande i andra halvlek, så dags då, och nyförvärvet Charles Ikennas debut när han fick chansen sista 45 minuterna.
Här kan FCT ha gjort ett riktigt fynd.

En reflexion när det gäller att spå väder. Jag kollade SMHI:s väderprofetia lördag förmiddag och den förkunnade under rubriken ”Säker prognos” uppehåll och en vind på fem sekundmeter i Grebbestad lördag eftermiddag.
Det var kav lugnt och regnade mer eller mindre konstant under hela matchen på Siljevi. Tur att paraplyet var med.

På grund av seriefinalen i Grebbestad missade jag bandypremi­ären i Arena Vänersborg där IFK:s A-lag tog sig an ett gäng före­dettingar i klubben, IFK Legends. Men jag hade förmånen att träffa några av dem i samband med en träning dagen innan och det var verkligen ett kul möte där kända ansikten som exempelvis Pål Hanssen, Danne Hjelm och Mats Fröberg dök upp.
Håkan Engström, den stenhårde backen, uttryckte då viss oro för hur det skulle gå. Han hade inte stått på ett par skridskor på tio år, men enligt TTELA:s rapportör (Joachim Berglundh) så skötte han sig med den äran.

Ett kul initiativ av A-truppens Mikko Lukkarila och ett arran­gemang som omedelbart föreslogs bli årligen återkommande.
Det finns ju många kända IFK-profiler att välja på för ­kommande år, vem skulle inte vilja se spelare som Pelle Fosshaug, Valeri Grachev, Pavel Franz, Anders Uhlin och Daniel Svedberg på en bandyis igen?!