Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Pelle Ödlund (till vänster) såg till att FCT spelar seriefinal mot Grebbestad på lördag.

Seriefinal på lördag – sedan väntar klirr i FCT:s kassakista

Det tog tid, men till slut kom det – målet som kan ta FC Trollhättan ända till division 1 nästa år.

Måndagens möte med ett IFK Uddevalla i bra form blev länge en kamp mellan två lag som hade förtvivlat svårt att slå sönder målnollorna.
FCT var definitivt det bästa laget i första och borde ha gått till halvtidsvila med minst ett måls ledning.
I andra bedarrade hemmastormen något, det blev allt längre mellan målchanserna och känslan var när klockan började närma sig 80 minuter att 0-0 skulle stå sig matchtiden ut.
Men så skanderade hemmasupportrarna ”Josef, Josef, Josef” – och en ouppvärmd Josef Daoud kastades in av tränaren ­Tor-Arne Fredheim i ett försök att få till ett avgörande.
Några sekunder senare låg matchens enda målboll i nätmaskorna bakom Besarion Kodalaev, tidigare FCT och VIF, sedan denne tappat ett hårt vänsterskott från vänsterbacken Pontus Johansson och lämnat retur.
På den var inte Daoud framme, men väl kedjekamraten Pelle Ödlund och lyckan var fullständig runt Edsborg.
FCT-segern var definitivt rättmätig och vi som var på plats, nästan 800, fick se många fina hemmaanfall som satte IFK-försvaret på svåra prov. Inte minst Besarion fick visa sig på styva linan ett flertal tillfällen och var nästan den spelare som hade mest bollkontakt under den första halvleken.
Segern bäddar för en härlig fight på Siljevi IP i Grebbestad på lördag och serieledaren är nu bara två pinnar före FCT som alltså i händelse av seger övertar serielednin­gen i division 2 Norra Götaland.
Johan Lundgren prisades som bäste spelare i FCT, och han var bra, men jag skulle hellre framhålla någon av mittbackarna Anton Agrest och Adam Sävhage som i princip var felfria i 90 minuter. Vem som var bäst av dem båda är en smaksak – jag sätter en guldtia på Sävhage.
När lottningen för vidare spel i Sven­ska cupen kungjordes i torsdags i förra veckan är jag hundraprocentigt säker på att folket i FCT-ledningen unisont ­hoppade jämfota och vrålade av lycka.
Sveriges i särklass bästa lag Malmö FF på Edsborg onsdagen den 23 augusti är nämligen inte bara en sportslig superhöjdare, utan för FCT:s vidkommande en garant för en rejält tilltagen intäktspost som är absolut nödvändig i en tid då det inte alltid är så lätt att få debet att gifta sig med kredit.
Det här är en publikmatch utöver det vanliga och när stora matcher vankas på Edsborg, brukar också de fotbollsintresserade i närområdet sluta upp.
Och man kan förstås även förvänta sig en större skara MFF-supportrar från Skånemetropolen.
Matchen bör locka någonstans mellan 3 000 och 4 000 ­åskådare vilket skulle innebära ett mer än välkommet klirr i FCT:s ­kassakista.
En klubb som opererar på samma nivå som FC Trollhättan, men som har det blytungt just nu, är Vänersborgs FK. Ja, man kan utan att ta till överord påstå, att föreningen befinner sig i något slags sportslig kris när höstsäsongen precis har dragit igång.
Herrlaget har fyra raka förluster i seriespelet och en mindre smickrande målskillnad, 5-13.
Damlaget, också i tvåan, har ett ännu värre facit – fem raka f­örluster och 13-19 i mål.
Vad som gått så snett för de tilltänkta topplagen i repspektive serie vete katten, men uppenbarligen har båda hamnat i något slags tillstånd av plötslig och djup formsvacka och med det ett självförtroende som är kört i bott.ni Andersson