Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Mycket folk i Arena Vänersborg på fredagskvällen och merparten av hemmapubliken var nog ganska nöjda med oavgjort sedan Villa Lidköping haft leddningen.
Mycket folk i Arena Vänersborg på fredagskvällen och merparten av hemmapubliken var nog ganska nöjda med oavgjort sedan Villa Lidköping haft leddningen.

Storpublik fick se snällt derby med rättvist resultat

IFK Vänersborg och Villa Lidköping delade rättvist på poängen i ett ovanligt snällt Vänerderby i bandy.

KOMMENTAR

Vi var många som ägnade fredagskvällen åt bandy i Vänersborg, närmare bestämt 3 462 i Arena Vänersborg.
Före matchen drog igång såg klubbchefen Ulf Adolfson till att höja stämningen som discjockey med 70-talstema och visst blev det en härlig publikmatch med bra stämning på läktarplats, men tyvärr inte lika skoj spelmässigt sett.
Åtminstone inte i den första halvleken.

Den lämnade mycket övrigt att önska i underhållningsvärde, tempot var lågt och lagen slutade liksom aldrig att känna på varandra. Båda satte också defensiven i högsätet vilket innebar få målchanser åt båda hållen.
Villa Lidköping hade några farliga hörnor, IFK Vänersborg ansatser till genombrott men nästan alltid kom en klubba eller en skridsko emellan.
Och när Joakim Hedqvist mot slutet av halvleken blev helt frispelad blåstes han felaktigt av för offside – till egen och hemmapublikens stora liska och frustration.

Efter pausen öppnade lagen upp sig något och det blev en spännande resa fram till slutsignal där två utvisningar i snabb följd blev ödesdigra för hemmalaget – Villa gjorde 2-2 och 2-3 – men där IFK till slut genom en för kvällen ganska blek Sergej Lomanov lyckades tråckla in 3-3 på hörna när två Villaspelare satt på botbänken.
Rättvist med oavgjort, javisst, och det viktigaste för IFK var förstås att inte förlora den här matchen.

I torsdagstidningens krönika efterlyste jag fler målskyttar i Gripen Trollhättan när laget tog emot Tillberga från Västerås i Slättbergshallen.
Jag blev bönhörd direkt.
Visst, Johan Grahn gjorde som han brukar, det vill säga mål, men i protokollet bokförde sig också Viktor Nordmark och Mattias Jansson och eftersom defensiven den här gången var ramstark i 90 minuter höll Ari Holopainens manskap undan till en kassaskåpssäker 3-1-seger.

Det såg bra ut, riktigt bra ut, och när lagen i dag drabbar samman igen i ABB Arena Syd har Gripen definitivt chansen att hänga på Tillberga som just nu parkerar just över kvalstrecket. Men då krävs en ny tvåpoängare förstås, om inte så är läget lika illa igen.
Vad man ska ha klart för sig är att det definitivt inte är någon lätt uppgift som väntar GBK i Västerås. Tillberga ståtar till exempel med två raka segrar på hemmais, Sirius (4-2) och självaste storebrorsan, Västerås SK (3-2), inför storpublik.
Notabelt när det gäller Gripens tre segrar så här långt –  två gånger har man bara gjort två mål, Tellus 2-1 och Kalix 2-0, en gång tre, Tillberga 3-1.
Viktigt med andra ord att ha en stark defensiv. 

I hockeytvåan spelar THC säsongens viktigaste match när man tar emot tabellettan Bäcken hemma på söndag.
Jag tror att det krävs poäng om laget ska säkra en plats i alltvåan.
Det är nämligen på det viset, att såväl Värnamo som Ulricehamn och Kungälv kommer att vinna sina respektive matcher och gör de det samtidigt som THC förlorar, ja då mister Markus Twillman & co hela stycket.

MEST LÄST