Storpublik såg SIF och FCT kryssa

Två tappade poäng i toppstriden, en viktig poäng i bottenstriden. Det blev resultatet av måndagskvällens derby mellan Skoftebyn och FC Trollhättan som slutade med delad poäng.

|

Att intresset skulle vara stort för den historiska bataljen mellan Skoftebyn och FC Trollhättan var det nog ingen som tvivlade på. Många engagerade åskådare från båda falangerna hade hittat till Nysätra på måndagskvällen för att se vilket lag som är bäst i stan.

Och med tanke på att Vänersborgs FK bara vann med 1-0 när de besökte Nysätra för drygt en vecka sedan fanns det hopp om att Skoftebyn skulle kunna ge FCT en match. Med facit i hand blev det också så.

Matchen inleddes i bra tempo. Båda lagen var taggade, och spelade tuff och snabb fotboll. FCT visade dock inte det spelmässiga övertag som man hade kunnat vänta sig och Skoftebyn stod upp bra.

Inget av lagen skapade inledningsvis några ­direkta målchanser och efter en halvtimme var det bara Johan Lundgren som hade träffat mål med ett skott mot första stolpen efter hörna.

Men så i den 33:e matchminuten fick hemmapubliken anledning att jubla när Paul Khajo vann duellen mot Robin Jansson. Fri med målvakten kunde han snyggt placera in bollen bakom Filippos Sachsanidis och 1-0 till SIF var ett faktum.

Efter målet spelade FCT pressat och passningsspelet gav mer att önska. Men med fem minuter kvar av första halvlek slog Andreas Schmidt ett bra inlägg till Pelle Ödlund som missade bollen. I stället hamnade den hos Johan Lundgren som fick iväg ett perfekt skott på volley som satt stenhårt bakom Michael Källehult, 1-1.

Andra halvlek var länge ganska chansfattig. Skoftebyn fortsatte stå upp bra även om FCT spelade upp sig och tog över spelet mer och mer.

En bit i andra tvingas Pelle Ödlund gå av på grund av skada och Josef Daoud ersatte. Och i den 72:a minuten var han nära att frälsa bortalaget när han drog en Skoftebyspelare och sköt ett hårt lågt skott, men Michael ­Källehult gjorde en fin räddning.

FCT behövde en vinst för att hänga på trion i topp och pressade på hårt för ett ledningsmål. Men Skoftebyn gav inte upp och de sista minuterna bjöd på fler målchanser än dittills i matchen.

Bland annat hade Paul Khajo en nick via marken i ribban från nära håll, och Linus Ewenborg brände ett superläge i 90:e minuten när han några meter från mål lyckades skjuta utanför.

FCT hade en dubbelchans på övertid. Först fick Johan Lundgren ett fri­lägesskott som Källehult räddade och direkt efter fick Anton Agrest iväg ett skott som gick strax över ribban.

Men det ville sig inte för något av lagen och matchen slutade 1-1.

– Det fastnar för oss, det känns som att vi inte spelar fotboll ibland utan bara tjongar. Och så är det ett skitmål Skoftebyn gör, i varje match släpper vi in ett skitmål. Vi har en del skott men vi sätter aldrig bollarna, sa FCT:s ­Johan Lundgren.

Två förlorade poäng i toppstriden. Vad betyder det?

– Det är klart att det är viktigt att vinna, vi har som mål att gå upp. Men vi kommer inte upp i någon nivå någon match, säger en besviken Johan Lundgren.

Skoftebyns tränare Tobias Karnevi tycker 1-1 är ett rättvist resultat.

– Det var en fartfylld och spännande match med många målchanser, framförallt i slutet. Det var två lag som inte var nöjda med oavgjort resultat, säger han.

Två bra matcher mot två topplag (VFK och FCT).Vad säger du om det?

– Det är ett bevis på att vi är bra. Vårt självförtroende är lite sargat men de här matcherna bevisar att vi är bra, säger Karnevi.

MATCHFAKTA

Div 2 Norra Götaland Skoftebyn-FCT 1-1 (1-1) Målen: 1-0 (33) Paul Khajo, 1-1 (40) Johan Lundgren Varningar, SIF: Linus Ewenborg, Sebastian Pettersson FCT: Anton Agrest, Jonas Emanuelsson Domare: Tom Ghorbani Publik: 972