Äntligen, Brålanda!

Sju raka utan seger fick räcka.… På fredagskvällen kunde Brålanda IF äntligen inkassera en ny trepoängare.… – En heroisk insats, summerar tränaren Daniel Olsén efter 2-0 mot Skärhamn.

|

Förutsättningarna var inte de allra bästa för nästjumbon, som saknade sex spelare ochdessutom inledde matchen mot jumbon Skärhamn genom att spela bedrövlig fotboll. – Första 20 minuterna är kanske det sämsta vi har gjort i år. Jag tror nog att killarna var lite tagna av vikten av matchen, säger Olsén.

Målvakten Douglas Dahlberg höll dock rent mellan BIF-stolparna, och i 25:e minuten tog laget ledningen när Anders Petterssons långa frispark seglade in via kryssribban. Strax före pausvilan kom även 2-0, efter ett elegant nummer av Fredrik Falk.

Ett tröttkört Skärhamn jagade närkontakt i andra halvlek, men Brålanda behöll avståndet matchen ut och tog en – sett till den här säsongen – sällsynt seger. – Det är jätteviktigt såklart att vi tar poäng av de andra lagen därnere. Vi behöver alla poäng vi kan få, konstaterar en lättad Daniel Olsén.