TRISS I TVÅMÅLSSKYTTAR. Från vänster Joakim Junhamn, Anton Westman samt Johan Kortekangas gjorde alla två mål var när TBoIS besegrade Kortedala IF.

Anton showade när TBoIS vann

Inbytte Anton Westman tackade för förtroendet i andra halvlek genom att göra två mål och assistera inbytte Joakim Junhamn till två mål, när Trollhättans BoIS vann mot Kortedala IF med 6-2 (2-0).

|

Kortedala IF, division 2 lag i fjol, har sannerligen inte rosat marknaden i årets dvision 3. Laget har endast vunnit en match, vilket var i våras mot TBoIS med 1-0.

Annars startade gästerna optimistiskt i de båda halvlekarnas inledningar, men efter hand tog BoIS hand om initiativet. Dagens födelsebarn Johan Kortekangas kunde ta hand om en diagonalpass från Mattias Wahman och satte 1-0.

Hemmalaget fortsatte med ett bra aggressivt spel på gästernas planhalva och fick till många bra anfallskombinationer, när man erövrat bollen. 2-0 gjorde Johan Kortekangas. Ett anfall som Johan iscensatte och avslutade elegant.

I andra halvlek tog Anton Westman hand om matchvinnarrollen. Han fick till en grym femminuters period. Efter sitt första mål var han ytterst nära att göra 4-0, men han sköt strax utanför efter en inbrytning från höger sida. Men Anton Westman gav sig inte utan gick över till vänsterkanten. Där åstadkom han en liknande inbrytning, men då hamnade bollen i mål.

Ju längre halvleken led ju mer såg man att Kortedala fick allt svårare att försvara sig. Därför kom inte oväntat ett femte TBoIS-mål. Anton Westman tog sug fram på högerkanten och passade in till den nyss inbytte Joakim Junhamn som gjorde sitt andra mål i division 3 för TBoIS.

Nu hände det som inte ska få hända, hemmalaget slarvade i sitt försvarsarbete två gånger inom tre minuter, och plötsligt och väldigt onödigt var ställningen 5-2.

Men målsamarbetet Westman och Junhamn skulle inte ta slut. Anton Westman slog ett inlägg som Joakim med fart snickade in otagbart för gästmålvakten.

– Konkurrerande lagen i nedre halvan vann sina matcher i helgen vilket gjorde att vi var tvugna att vinna matchen, säger hemma- lagets tränare Andreas Wingård och fortsätter:

– Anton Westmans andra halvlek var formidabel, men även Anton Persson gjorde det bra.

Matchfakta

Trollhättans BoIS-Kortedala IF 6-2 (2-0)

Målen: 1-0 (10) Johan Kortekangas, 2-0 (39) Johan Kortekangas, 3-0 (49) Anton Westman, 4-0 (53) Anton Westman, 5-0 (67) Joakim Junhamn, 5-1 (83) Enis Maljici, 5-2 (85) Hakan Celik, 6-2 (89) Joakim Junhamn.

Varningar, TBoIS: Alexander Fäldt, Hampus Sikström.

Kortedala: Mouhammed Omeriat, Henos Araya, Hakan Celik, Enis Maljici.

Utvisning, TBoIS: Mattias Wahman (två varningar).

Domare: Albert Mustafa.