Paul Khajo var destinationen för de flesta inlägg, och hade flera chanser att reducera, men turen fanns inte där den här gången.

Blytungt fall för ineffektivt Skoftebyn

En duell mellan två lag i tabellens bottenskikt slutade i en klar bortaseger. Skoftebyn hade fler chanser men kunde inte förvalta dem, och Stenungsund kunde vinna matchen i division 2 Norra Götaland med 2-0.

|

Det var en blöt lördagseftermiddag på Nysätra som hemmalaget nog helst vill lägga bakom sig. Redan efter tre minuter fick nämligen Skoftebyn en tung start, när Stenungsunds Ted Fritzner kunde peta in 0-1 intill vänstra stolpen efter en nick i ribban vid hörnspark. Efterföljande kvarten hade Skoftebyn några halvchanser som inte hotade Stenungsund nämnvärt. Paul Khajo nickade över, sköt en volley utanför på hörna, och Ewenborg sköt även han utanför. Efter detta avtog hemmalagets vilja att anfalla för en stund, och då passade bortalaget på att trycka på. Först hade den för dagen duktige anfallaren Ebo Eduam ett jätteläge, men det tunga skottet flög över, och sedan efter halvtimmen spelad, som om inte Skoftebyns spelare redan var genomblöta, kom kallduschen. Stenungsunds Axel Pettersson fick bollen på vänsterkanten och kunde lugnt och enkelt placera in bollen vid Källehults vänstra stolpe och 0-2 var ett faktum. Bortalagets effektivitet orsakade huvudbry för tränare Tobias Karnevi på hemmabänken där han vrålade åt sitt lag. Detta hjälpte inte nämnvärt innan halvleken var över. I den andra var det full fart framåt för Skoftebyn, och nästan omedelbart lyckades högerbacken Christoffer Andersson ta sig fram på kanten, men inlägget hamnade hos rödklädda försvarare. Skoftebyns anfall gynnades inte alls av att bästa målskytten Linus Ewenborg var totalt osynlig under stora delar av matchen. I stället var det Paul Khajo som stod för det mesta i chansväg. I minut 54 kom han upp fint på nick, men bollen smekte ribbans ovansida. En stund senare var det nästan självmål av Skoftebyns Erik Johansson som fick ett Stenungsundsinlägg på sig, men bollen gick utanför stolpen. I ett försök att få saker att hända byttes 17-åringen Alexander Almqvist in på bekostnad av Albin Freiholtz, vilket resulterade i ett fint kombinationsspel tillsammans med nye Carl Lext, som själv inte nådde bollen i slutskedet, och chansen, liksom matchen, rann ut i sanden. – Vi spelade så där. Periodvis gjorde vi det bra, men vi slår bort bollen för enkelt. Vi kunde ha värderat bättre. När vi skulle ha spelat kort slog vi den långt och tvärtom. Min egen insats var heller inget vidare, sa Carl Lext efter matchen.

Matchfakta Skoftebyn-Stenungsund 0-2(0-2) Målen: 0-1 (3) Ted Fritzner, 0-2 (30) Axel Pettersson. Varningar, Skoftebyn: Khajo, Lundgren. Domare: Barech Afzal Khan. Publik: 204.